WEEKEND

Redaktionschefen anbefaler: 3 kunstoplevelser til påskeferien

INs redaktionschef guider dig gennem kunstjunglen. Læs, hvad hun anbefaler lige nu

Min påskeferie bliver holdt hjemme i København, så derfor planlægger jeg at rejse lidt væk i tankerne og blive mentalt tanket op med en dosis god kunst. Det vil jeg gøre på nogle af byens skønne museer, der lige nu bugner af lovende udstillinger.

Nytænkt historie

Lige så meget som jeg elsker at følge med i alt, hvad der er nyt, har jeg en svaghed for gamle museumsbygninger, der emmer af historie og videnskab. Geologisk Museum, der ligger i forbindelse med vores smukke Botanisk Have, er en af dem og udstillingen 'Flora Danica' rummer en perfekt kombination af nyt og gammelt. De originale, håndkolorerede kobbertryk med tegninger af Danmarks vilde planter vises side om side med en række nulevende danske kunstneres arbejde med det gamle Flora Danica værk. Her vil jeg gå om bord i naturens mærkværdigheder og nyde det sirlige håndværk og de nye fortolkninger heraf.

Flora Danica
John Kørner, Tal R, Per Kirkeby, Marianne Grønnow, Lise Blomberg Andersen, Danh Vo, Nicolai Howalt & Trine Søndergaard, Morten Schelde, Erik A. Frandsen, Peter Holst Henckel

GEOLOGISK MUSEUM, Statens Naturhistoriske Museum, Øster Voldgade 5-7, 1350 København K, geologi.snm.ku.dk/

Åbningstuder: Tirsdag - fredag kl. 10-13, lørdag-søndag kl. 13-16.
20. 03. 2013 - 20. 04. 2013
________________________________________

Organisk poesi
Har du (som jeg) endnu ikke set Tara Donovans helt utrolige værker på Louisiana, så er påsken tidspunktet at gøre det i. Ved første øjekast er vi i naturens forunderlige verden, et poetisk og overvældende univers af koraller, iskrystaller, svampeformationer, der som store installationer vokser frem af museets gulv, men ved nærmere eftersyn er det, der ligner naturlige materialer i virkeligheden, simple hverdagsmaterialer som folietape, sugerør, glas, paptallerkener og søm, der er stablet og sat sammen, så man "narres" til en helt anden associationsrække. Og jeg elsker sådanne bedrag, der ophøjer det hverdagslige. Så derfor, om du er fra Sjælland, Fyn, Jylland ¬- er denne udstilling af amerikanske Tara Donovan helt sikkert værd at rejse efter.
Tara Donovan
08. 02. 2013 - 20. 05. 2013
LOUISIANA
Gl. Strandvej 13, 3050 Humlebæk
louisiana.dk

Åbningstider: Tirsdag-fredag 11-22, Lørdag, samtr søn- og helligdage 11-18. Mandag lukket
________________________________________

Forårsfornemmelser
Siden jeg var helt ung har Forårsudstillingen på Charlottenborg været en forårsbudbringer. I mange år lå ferniseringen altid på en lørdag og emmede af den der særlige stemning, der er, når folk er trukket i nyt tøj og nye farver og har røde kinder af den første sol. Derudover var det, og er det, for mange spirende kunsttalenter og -tendenser det første break ind i kunstens hellige haller, hvilket også er med til at gøre stemningen omkring udstillingen noget helt særligt. Til Forårsudstillingen 2013, har der været 669 ansøgere, hvoraf 74 kunstnere fra hele verden er blevet valgt. Den yngste kunstner er født i 1990 og den ældste i 1955. Som appendiks til Forårsudstillingen er den noget mindre udstilling, Swedish Painting, now, hvilket helt sikkert også er værd at stikke hovedet forbi.

Forårsudstillingen 2013
Sydfløjen
1. marts - 12. maj 2013
Kunsthal Charlottenborg
Nyhavn 2
1051 København K
Danmark
kunsthalcharlottenborg.dk

Åbningstider: Tirsdag-søndag 11-17 Onsdag 11-20 Mandag lukket

Carla Christine Bruus Strube, redaktionschef på IN, er uddannet cand. mag. i kunsthistorie og visuel kultur.