WEEKEND

Screen Queens: Skuespillerinder, der har spillet dronninger

Royale historier hitter på tv-skærmen. Her er et kig på de skuespillerinder, der har portrætteret europæiske dronninger på film og i tv-serier.

Netflix-hitserien ’The Crown’ vender tilbage i 2019. Serien følger Storbritanniens Dronning Elizabeth II fra hendes kroning op til nutiden. I den første to sæsoner blev den unge Elizabeth portrætteret af Clare Foy, der har vundet både en Golden Globe og en Emmy for sin rolle. I sæson 3 bliver rollen overtaget af Olivia Colman.

De royale historier om europæiske dronninger har hittet i film- og tv-verden længe. Her er et kig på nogle af de dygtige skuespillerinder, der har sat sig i tronen.

LÆS OGSÅ: Sexede, sårbare og skruppelløse - rigtig kvinder hitter på tv

Cate Blanchett

Hollywood-veteranen Cate Blanchett imponerende i rollen som den britiske monark Elizabeth I á to omgange: Både i ’Elizabeth’ fra 1998 og ’Elizabeth: The Golden Years’ fra 2007.

Saoirse Ronan

Marie Stuart (Mary, Queen of Scots) bliver vækket til live på det store lærred i en kommende film. Her spilles hun af den Oscar-nominerede Saoirse Ronan.

Margot Robbie

I samme film kommer Margot Robbie til at portrættere Dronning Elizabeth I.

Emily Blunt

Blunt leverede som en ung Dronning Victoria i ’The Young Victoria’ fra 2009.

Jenna Coleman

Den unge Dronning Victoria blev også omdrejningspunktet i serien ’ Victoria’, hvor Jenna Coleman spillede dronningen af Storbritannien.

Helen Mirren

Helen Mirren vandt en Oscar for sin rolle som Dronning Elizabeth II i filmen ’The Queen’ fra 2006.

Clare Foy

Foy modtog stor ros – en en Emmy og en Golden Globe – for sin portrættering af Dronning Elizabeth II i Nexflix-serien ’The Crown’.

Olivia Colman

Colman overtager hovedrollen i ’The Crown’, og skal spille dronning i sæson tre og fire.

Helena Bonham Carter

Bonham Carter spillede rollen som Dronning Elizabeth II overfor Colin Firth i ’The King’s Speech’. Hun kommer også til at tage rollen som Prinsesse Margaret i de kommende to sæsoner af ’The Crown’.

Judi Dench

Legenden er trukket i de royale rober to gange for at spille Dronning Victoria – både i ’Mrs Brown’ fra 1997 og ’Victoria en Abdul’ fra 2017.

LÆS OGSÅ: Downton Abbey-filmen har fået premieredato

Læs mere om: