WEEKEND

’Silent Reading Party’ vender tilbage

Er du fan af at læse og sippe drinks samtidig? Så skulle du overveje Silent Reading Party, der forgår i stilhed sammen med andre med fokus på at slippe det digitale ræs og i stedet forbyde sig i en god bog.

Hvornår har du sidst afsat tid til at forbyde dig i en god bog, mens du nød en lækker drink? Mange af os sidder ofte med mobilen, når vi skal slapper af. Men samtidig er vi stadig på, da vi orienterer os vidt og bredt på de sociale medier eller andre nyhedskanaler.

Den gamle bog bliver ofte fravalgt, da den kræver lidt mere – nemlig fordybelse og fokus. Den har nemlig ikke nogen notifikationer, som vi hurtigt kan forholde os, men kræver, at vi sætter os ned og prioriterer, at gå offline for en stund, for i stedet at fordybe os i bogens verden.

Mangler du en anledning til at få læst, så afholder Politiken nu for anden gang eventen Silent Reading Party, hvor du i to timer kan få læst netop dén bog, som måske er blevet forsømt til fordel for mobilen. Onsdag den 11. oktober fra kl. 19 til 21, laves Politikens Boghal om til en stille læseevent med lækre drinks, så din yndlingsforfatters ord kan skylles ned med velsmagende dråber. I den anledning har IN talt med arrangøren bag, Christina Theimer, der til daglig er manager i Politikens Boghal.

Q&A om Silent Reading Party

Hvad går Silent Reading Party ud på?

Helt konkret møder folk ind med en bog under armen, eller køber en på stedet. Folk sætter sig ned med en drink og små-sipper, mens de læser. Der er fuldstændig stille. Folk bliver meget afslappede med lidt alkohol i blodet og flyder ligesom mere ud.

Hvordan opstod ideen?

Vi har rigtig mange events på trappen i Politikens Boghal, hvoraf de fleste er afhængige af personligheder, som har lyst til at stille op. Desuden kræver det, at vi har et publikum, som har lyst til at opleve de forskellige personligheder. På et tidspunkt gik det op for mig, at events, som ikke er afhængige af en personlighed, er risikofrie. Kommer der ikke noget publikum, er der ingen, som bliver skuffede. Så jeg gik på jagt, og jager stadig efter den slags arrangementer. Silent Reading Party hørte jeg om først gang i San Francisco og tyvstjal det med hjem.

LÆS OGSÅ: Tør du se, hvor meget tid du bruger på mobilen?

Hvordan det gik sidst?

Vi har fik en enorm god feedback. Folk kom i meget god tid for at finde en god plads, og de sad overalt i Boghallen, hvor de hyggede sig i det gode og stille selskab. Efterfølgende skrev mange og spurgte, hvornår vi gjorde det igen – og det gør vi så nu.

Hvorfor er det attraktivt at sidde og læse i stilhed med andre?

En af de helt store bestsellere for tiden er Svend Brinkmann med bogen Gå glip. Vi er gået fra FOMO (Fear Of Missing Out, red.) til JOMO (Joy Of Missing Out, red.). Det er blevet et stærkt signal at sende til folk: Jeg har så godt styr på mig selv, at jeg ikke behøver at være med hele tiden. Silent Reading Party indeholder nogle af de elementer. Du flasher, at du har tid til at fordybe dig, og at det er den rigtige form for fordybelse; nemlig litteratur. Men ude at være for kedelig, så derfor serverer vi alkohol og ikke varm kakao. Der er mere fest over alkohol. Folk slipper lettere med lidt alkohol i blodet og flyder ligesom ud på gulvet. Det sender også et signal om, at jeg er top-spændende, selv om jeg sidder her musestille i min egen verden. Det fungerer bare lidt bedre med en flot drink nonchalant i den ene hånd og Ulysses i den anden.

Kommer vi til at se lignede events?

Ja, lige nu leger vi med andre former for JOMO-events som eksempelvis Strik & Drik, som vi ruller ud senere. 

Læs mere om Silent Reading Party i Politikens Boghal her.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

Læs mere om: