WEEKEND

Sissel-Jo Gazan guider til sine 4 yndlingsbøger

Sissel-Jo Gazan er en af Danmarks bedst sælgende forfattere – og så er hun biolog med speciale i dinosaurer og mor til tre. Hun debuterede i 1995 og er nu aktuel med den personlige rejseguide ’Vi elsker Berlin’ om den tyske hovedstad, hvor Sissel-Jo Gazan har boet i 10 år med sin familie. Men hvad læser den danske succesforfatter egentlig selv?

Den bedste

Den svenske børnebogsforfatter Astrid Lindgrens bog Brødrene Løvehjerte er og bliver min yndlingsbog. Jeg læser den cirka en gang om året og græder hver gang for Tvebak og Jonatan; græder, fordi den er så eminent godt skrevet, og for alt det andet, jeg trænger til at græde over. 

Kan fås online HER

Den inspirerende

For flere år siden læste jeg Jeg er ikke bange af den italienske forfatter Niccolò Ammaniti. Jeg er meget imponeret over, hvordan han formår at beskrive en lammende uhygge, så læseren virkelig selv mærker det, mens barnet, bogen handler om, ikke selv forstår ”det uhyggelige”, før det næsten er for sent.

LÆS OGSÅ: Benedikte Utzon guider til sine 4 yndlingsbøger 

Læs mere HER

 

Den opslugende

Det er uden tvivl Mænd der hader kvinder af Stieg Larsson. Det er en af de bedste læseoplevelser, jeg har haft. Jeg var fuldkommen limet til siderne – og så er det jo virkelig en fryd, at han har skrevet hele tre bind! Jeg synes så godt nok, at niveauet i treeren daler temmelig meget, men pyt nu med det. 

Fås online HER

Den næste

Stillidsen af Donna Tartt skal jeg snart i gang med. Faktisk er jeg allerede begyndt, men det går meget langsomt, fordi jeg har en baby på otte måneder og er på en længere promotiontur i Sydamerika. Jeg nyder virkelig historien, og jeg synes, den er rigtig godt skrevet, men det bliver altså kun til en halv side om dagen. Desværre.

Fås online HER