WEEKEND

Snart kan du opleve Cartiers ikoniske Panthère-udstilling i København

“Spend a grand or two at Cartier..." som Elton John sang om det franske smykkeimperium. Nu kommer smykke- og kulturhistoriens ikoniske panter snart til København, når Cartier slår dørene op til en helt unik Panthère-udstilling i butikken på Østergade. Læs med her.

Overdådigt, avanceret og det stik modsatte af underspillet. Den glitrende panter har været Cartiers signatur siden 1914, og nu får du snart mulighed for at lære meget mere om det franske smykkebrands signatursmykke. Cartier åbner nemlig for første gang en Panthère-udstilling i deres butik i København. 

Panterens historie 

Første gang panteren fik et ansigtsløft, var da den excentriske belgiskfødte juveler Jeanne Toussaint, der var veninde med Coco Chanel og elskerinde til den ene af de tre Cartier-brødre, i 1948 satte sit kloge præg på kattedyret ved at give det hvide og gule diamanter, smaragder og onyx. Det første af Toussaints Panthère-smykker var et panter-armbånd i guld, der blev specieldesignet til hertuginden af Windsor, Wallis Simpson. Armbåndet blev i 2015 solgt for 4,5 millioner pund til en anonym køber, der efter sigende skulle være divasangerinden Madonna. 

Jeanne Toussaint fik hurtigt derefter tilnavnet 'Petite Panthére', og Louis Cartier, der ellers aldrig havde givet en kvinde en lederrolle, gjorde hende også til muse for panterarmbåndet, der den dag i dag stadig er et af de mest eftertragtede art deco-smykker i verden. 

Jeanne Toussaints succes med pantersmykket udløste en kædereaktion, hvilket gjorde hende til et ikon og et idol for mange kvinder og gjorde pantersmykkerne uhyggeligt populære.

Læs også: Sådan har forlovelsesringe forandret sig gennem tiden

Idéen med Cartiers La Panthère-univers har aldrig været at efterligne panteren, men derimod hylde naturen og puste liv og give det elegante dyr personlighed. 

Jeanne Toussant skabte altså et Cartier-ikon, hvorfor hun selvfølgelig har en helt særlig plads i smykkehistorien.

I hendes øjne var smykker et symbol på uafhængighed, og derfor var hun, og er stadig, en rollemodel for kvinder i hele verden.

Panthère de Cartier-udstillingen og den nye La Panthère-kollektion kan opleves fra den 31. maj til den 5. juni 2021 i Cartier-butikken på Østergade 3 i København.

Læs også: 10 smykker, der er værd at investere i

Herunder kan du se et udpluk af de nye smykker og dufte fra den nye La Panthère-kollektion.

Cartier panter kollektion 21'