WEEKEND

Sofie Malmborg: Her er fire bøger, jeg elsker

Forfatter Sofie Malmborg blev uddannet antropolog fra Københavns Universitet i sommeren 2020 og modtog samme år Bogforums debutantpris for romanen ‘Bargums synder’, der foregår i København i 1750. Her anbefaler hun fire bøger, som hun elsker.

Savner du historier fra veninderne? Tænker du ofte tilbage på din gymnasietid? Eller er du bare helt vild med historiske fortællinger? Med Sofie Malmborgs fire boganbefalinger kan du tage derhen, du ønsker, og bare lade dig synke ind i litteraturens fortællinger.

Læs også: Caspar Eric: Her er de 4 bøger, jeg læser lige nu

Sofie Malmborgs boganbefalinger

Fleur Jaeggy - Tugtens lykkelige år

Det er en af de bedste bøger, jeg læste sidste år. Den har for det første det flotteste omslag. Når man kigger på den, er man sådan helt: Wow! Det er en fin skildring af venskaber, der gjorde stort indtryk på mig. Parforholdet bliver tit fremhævet som en vigtig relation, hvor venskabet er lidt overset, og styrken i venskabet bliver usynlig.

Sjón - Skygge-Baldur

Det her er nok min yndlingsbog. Jeg synes, det er vildt at kunne skrive noget, der er både smukt og sjovt på lidt over 100 sider – og samtidig fortælle en stor fortælling. Jeg læste den første gang for 10 år siden, men jeg har læst den flere gange siden. Det var min mor, der fik den, men så læste jeg og overtog den fra hende.

Læs også: 12 uforglemmelige bøger, der tager dig med ud i verden

Naja Marie Aidt - Poesibog

Jeg kan tydeligt huske, da jeg læste den første gang: Jeg gik i gymnasiet, og min mor skulle ud at rejse og havde givet mig penge til mad, men jeg brugte dem på den her bog i stedet. Det var forår, og jeg sad på en bænk i Frederiksberg Have og læste. Det var meget smukt. Den er smukt skrevet og sagde mig bare utrolig meget.

Margaret Atwood - Alias Grace

Jeg har valgt den her, da jeg ofte er blevet spurgt, om jeg selv kan lide at læse historiske romaner. Dem har jeg egentlig ikke læst så mange af, men den her har jeg læst. Den er virkelig godt skrevet og spændende. Og lidt uhyggelig. Jeg kan rigtig godt lide bøger, der tegner et univers op.

Læs også: Lattelæsning til dine gæster

Læs mere om: