WEEKEND

Svensk spaoplevelse i topklasse

Det tager ikke mere end en time i bil fra København til Ystad i Sverige, hvor du finder den skønneste oase, nemlig spahotellet Saltsjöbaden

Det tager ikke mere end en time i bil fra København til Ystad i Sverige, hvor du finder den skønneste oase, nemlig spahotellet Saltsjöbaden. Med sin beliggenhed direkte til havet indbyder stedet til ren afslapning, gåture langs vandet, super gourmet oplevelser og en spa i særklasse. Skønhedsredaktør Silke Grane har besøgt det skønne spasted, som netop er blevet kåret til Swedens Leading Spa Resort 2013 under World Travel Award.

På de hyggelige og meget smagsfuldt indrettede værelser ligger morgenkåber og tøfler klar til at gå ned i spa'en med. Jeg bor på værelse 491, som ligger på øverste etage med udsigt over havet og et kig ned til spa'en. I dag skal jeg teste Saltsjöbadens stjernebehandling "The Creek Experience", som er en to timers spaoplevelse i spa'en.

Spa'en byder på indedørs pool, samt mange forskellige behandlinger, som strækker over alt fra en dybdegående massage til tandblegninger og forkælende ansigtsbehandlinger til både mænd og kvinder. Men nu står jeg omklædt i badetøj, sammen med min kollega Vibeke Nielsen fra Femina, foran døren til det helt aflukket område på 300 kvm, som kun er tiltænkt de gæster, der booker netop "The Creek Experience" oplevelsen.

The Creek Experience

En vært tager imod os og guider os trin for trin igennem de forskellige stationer i spa'en. Vi starter med et afslappende fodbad, som værten tilfører salt. Derefter for vi ansigtsmasker på, som vi skal have på i dampbadet ved siden af.Jeg kan mærke hvordan huden prikker let og varmen arbejder masken godt ind i huden. Efter ca. 10 minutters afslapning fjerner vi maskerne med en blød klud og turen går videre ind i aroma-sauna'en, som beroliger krop og sjæl med sin duft. Det begynder at blive temmelig varmt, så det er med glæde at vi synker ned i den lave pool og køler ned efterfølgende.

Det der gjorde mest indtryk var det klassiske tyrkiske bad, Hamam, hvor værten instruerer os grundigt i hvordan vi får sæben ud af en slags tynd sæk og på skift skrubber og vasker hinanden. Da først vi fik taget på, hvordan det gøres, blev det faktisk ret sjovt (meget glat på gulvet!)og en herlig fornemmelse at blive vasket fra top til tå af en anden, mens man ligger og slapper af på den varme stenbænk.

Fuldstændig renskuret og fri for døde hudceller, går vi ind i den nordafrikanske sauna, Rasul, hvor vi selv smører os ind i mineralsk ler på hele kroppen. Leeret minder om en god gang brunt sandmudder og jeg må indrømme, at jeg helt barnligt nød bare at smøre løs. Selv ansiget fik en tur, men svi sad og dampbadet.

Efter en tur under den tropiske bruser, samt vandfaldet, ender turen med at vi skal smøre kroppen ind i jojobaolie og sidde i et rum med varmluftsterapi og tørre. Det føles som at sidde i en stor føntørrer (dog uden den samme larm). Aldrig har jeg været så babyblød på hele kroppen, ansigtet gløder og hver en muskel i kroppen er fuldstændig afslappet og varm. De to timer gik forbavsende hurtigt og jeg var vild med den måde, man både skulle være aktiv i og samtidig slappe af.

 

The Creek Experience koster 595 svenske kroner pr. person og er noget, som jeg virkelig vil anbefale til alle, der vil besøge Saltsjöbaden. Behandlingen har international standard og er noget, som jeg helt sikkert skal over og prøve igen i den kommende vintersæson. Læs mere på ysb.se

Læs mere om: