WEEKEND

Synne Garff

Sådan siger forfatter og tidligere tv-vært Synne Garff, der er aktuel med spændingsromanen Lystens Labyrint .

Ville du lægge krop til et hurtigt knald, hvis du fik en halv million for det? En hel? Det spørgsmål stillede Synne Garff sig selv, da hun for et par år begyndte at researche på sin nye roman Lystens Labyrint.

Tog på bordel
I første omgang opsøgte Synne Garff et hav af mennesker med en faglig tilgang til prostitution. Researchen tog en afgørende vending, da en kvindelig politibetjent anbefalede hende at tage ud på bordellerne.
Både pigerne og bordelmutterne var enormt søde og imponerende åbenhjertige. Der er så mange myter og forkerte tanker om, hvem de er, og hvad der egentlig foregår på bordellerne, men jeg har forsøgt at give et realistisk billede ved at portrættere forskellige typer af piger i min bog.

Kunne ikke selv være luder
Synne Garff har selv på et tidspunkt boet i Istedgade og været fattig som en kirkerotte. - Men tanken om at prostituere mig har altid forekommet mig uvirkelig. Om jeg så fik en million for det. Der er alt for meget feminist i mig, og min kærlighed er ikke til salg. For mig er kærlighed og sex to sider af samme sag. Sælger man ud det ene sted, risikerer man også at gå konkurs med det andet.

Den lykkelige luder
På sin rejse ind i prostitutionens verden er Synne Garff blevet overrasket over den mangfoldighed af kvindeliv, der er repræsenteret på bordellerne. Og jo, hun har mødt »den lykkelige luder«, men nogle nætter har hun også ligget søvnløs over den brutalitet, der hersker i den verden. - Nogle af pigerne har en psyke, der gør, at de kan klare mosten, fordi de formår at sætte grænser, hvilket er alfa og omega i den branche. Men der er ikke ret mange af hendes slags.

Sexuhyret
Andre af pigerne i prostitutionsmiljøet er unge og kan ikke overskue, hvad de udsætter sig selv for. De går ind i branchen lidt for sjov for at eksperimentere med deres seksualitet. Men pludselig møder de lige akkurat det uhyre, som knækker dem. Nogle af pigerne vænner sig til den brutalitet, de bliver udsat for. Mange af dem bliver voldtaget, det siger alle statistikker.

Hvem ejer din krop?
Synne Garff vil med Lystens Labyrint gerne genåbne diskussionen om prostitution - For tiden er der kræfter, som vil forbyde det, men det nytter efter min mening ikke at pudse politiet på bagmændene eller kunderne. Derimod kunne det være interessant at sætte fokus på alle de dilemmaer, som er forbundet med prostitution. Vi kunne for eksempel diskutere kvinders komplekse seksualitet og lysten til dominans og ydmygelse. Og først og fremmest genoverveje, hvem der ejer kroppen. Dig selv?

 

Om Synne Garff
Synne Garff, 41, er cand.phil. i italiensk, men har prøvet kræfter med flere forskellige genrer inden for medieverdenen, bl.a. som sportsjournalist på DR1, medredaktør af damebladet Liva og medlem af Helge Sanders tænketank. INs læsere kender hende som klummeskribent i bladet gennem flere år. Synne Garff arbejder i dag udelukkende som skribent og forfatter, bl.a. til børnebøgerne om »Græskarbanden«, en børnebibel, en interviewbog og thrilleren »Fjendeland«.

Læs mere om: