WEEKEND

Tre kvindelige spioner og honningfælder, der har inspireret til film

En række kvindelige agenter og honningfælder har inspireret til film, som er baseret på deres virkelige liv – nogle gange mere løseligt end andre. Her er tre film, som har kvindelige spioner i hovedrollen.

Honningfælder er spioner, der bruger sex til at lokke hemmeligheder ud af deres sengepartnere, der ofte er efterretningsagenter, højtstående politikere eller embedsmænd.

Ekspemlerne på honey traps gennem historien er mange, og målet er hver gang det samme: at udnytte længsler og liderlighed.

Flere af de kvindelige spioner og honningfælder har været inspiration til diverse spionfilm, hvor kvindernes historier bliver foreviget på det store lærred.

Læs også: Honey Traps: Sådan bruger spioner sex til at lokke statshemmeligheder ud af magtfulde mennesker

Vi har her samlet tre historier, der har inspireret til film.

Tre film om kvindelige spioner

Scandal

En af de kvinder, som hyppigst er portrætteret, er britiske Christine Keeler. Hun var model og topløs danser, men hun blev også årsag til den konservative regerings fald i 1963. Christine Keeler indledte bl.a. et forhold til den britiske krigsminister, John Profumo, men samtidig havde hun en affære med en sovjetisk officer og attaché. Hun var næppe spion, men affæren var celeber og er blevet til flere film. Bedst kendt er formentlig filmen ‘Scandal’ fra 1989, hvor Joanne Whalley spiller Christine Keeler og Ian McKellen er John Profumo.

Se traileren her

Mata Hari

Mata Haris opsigtsvækkende liv og død er også skildret adskillige gange. Først af divaen Greta Garbo i filmen ‘Mata Hari’ fra 1931. Her måtte censuren fjerne stjernens sensuelle dans foran en hellig statue.

Se traileren her

A Call to Spy

Noor Inayat Khan, Virginia Hall og Vera Atkins er tre af 2. verdenskrigs helte, og de skildres i filmen ‘A Call to Spy’ fra 2019. Vera Atkins var den uformelle leder af de kvindelige agenter, mens Virginia Hall og Noor Inayat Khan var aktive i felten. Virginia Hall, som havde træben, præsterede at flygte til fods på tværs af Pyrenæerne efter en stribe aktioner og blev senere den første kvinde, der fik en overordnet stilling i CIA.

Se traileren her

Læs også: Alt vi ved om den nye og tredje sæson af Bridgerton

Læs mere om: