WEEKEND

UDSTILLING | Det bedste inden for dansk arkitektur

Er du interesseret i arkitektur? Så skal du slå vejen forbi Dansk Arkitektur Center, der udstiller det allerbedste inden for dansk arkitektur

Dansk Arkitektur Center har udvalgt 100 stykker dansk arkitektur, der både i æstetik og funktion har været banebrydende for deres tid, og samlet dem i udstillingen Banebrydende byggeri – 100 danske gennembrud der ændrede verden. 

Blandt de 100 byggerier er fx Storebæltsbroen, som er Europas længste hængebro, operaen i Sydney, der af FN er udnævnt til umistelig verdenskulturarv, og Bella Sky Hotel i Ørestad, som faktisk er en skævere bygning end det skæve tårn i Pisa. Desuden er Aarhus’ nye bibliotek Dokk1, der af Politiken blev kaldt ’velfærdsarkitekturens svar på Versailles-slottet’, og Johann Otto von Spreckelsens moderne triumfbue i Paris også en del af udstillingen. 

LÆS OGSÅ: UDSTILLING | De glade 60’ere på Brandts

Alle 100 stykker arkitektur har gjort en forskel i verden – og alle 100 er skabt i samarbejde mellem danske arkitekter og ingeniører. Du kan se udstillingen til og med 3. januar på Dansk Arkitektur Center på Christianshavn i København.