\'The Voice Thief\'
WEEKEND

Uhæmmet kreativitet og udsøgte kostumer...

...er hvad man kan opleve i en af de første film på programmet for dette års Copenhagen Fashion Film. I de kommende dage vises den prisbelønnede kortfilm ”The Voice Thief” nemlig. Instruktøren Adan Jodorowsky satte ingen begrænsninger, da filmen skulle laves, og det gav derfor plads til disse overdådige kostumer og den mærkværdige fortælling.

I de næste uger sætter Copenhagen Fashion Film fokus på de stærke kvinder og de smukke kostumer, der findes i filmens verden. De starter hårdt ud med den smukke, prisbelønnede film "The Voice Thief".

I filmen skabes et surrealistisk og absurd univers, hvor vi møder operasangeren Naya og hendes mand Noev. Da Naya mister sit et og alt - sin stemme - tager Noev ud i de mørke afkroge af Paris. Her er hans mission at finde en stemme til sin kone igen gennem overnaturlige metoder. Filmen er både afskyelig i sine handlinger men på samme tid også utrolig skøn i kraft af de overdådige kostumer og mærkværdige miljøer.

Se også: CPH Fashion Film 2015 - Det kan du opleve

Med sine blot 22 minutters spilletid formår filmen alligevel at sætte publikums følelser i gang - uanset om de følelser så er afsky for de meget grafiske sexscener eller forundring over filmens fortælling, så føler man noget.

Den franske instruktør Adan Jodorowsky havde én vision, da han startede projektet. Han ville rive sig fri for alles forventninger og ikke stå til ansvar overfor nogen. Projektet skulle emme af kreativitet og intet skulle begrænse det. Derfor valgte Adan Jodorowsky at lægge sit behov for at kontrollere alt på hylden og videregav denne frihed til kostumedesigneren Aymeric Bergada du Cadet. Med de frie tøjler og lidt samarbejde med Adan Jodorowsky skabte Aymeric Bergada du Cadet nogle helt ekstravagante og overdådige kostumer, der i sig selv er værd at opleve.

Se også: Her er nogle af de Oscar-nominerede

Filmen The Voice Thief kan opleves fra den 28. til den 31. januar og er blot en af de film, der vises på filmfestivalen. Læs det fulde program på www.copenhagenfashionfilm.dk

Læs mere om: