WEEKEND

Valentinsdag: 5 romantiske dates

Drop den traditionelle middag og de røde roser. IN guider til fem romantiske dates, der sætter gang i amorinerne på Valentinsdag.

Valentinsdag den 14. februar har slået sig fast som årets mest romantiske dag, hvor du har en oplagt chance for at få en skøn aften sammen med din udkårne. I kan f.eks. tage på en romantisk rejse ud i rummet, kysse under tropiske palmer eller lege med ler som i 90’er filmen ’Ghost’. IN guider dig til fem romantiske dates her.

LÆS OGSÅ: Dining Week: 5 bud på middage til Valentinsdag
 

5 romantiske dates til Valentinsdag

Romantik i rummet
Slip blikket fra din elskedes øjne et øjeblik og vend det ud mod universet, når Tycho Brahe Planetariet giver jer mulighed for at nærstudere stævnemøder mellem galakser, kærlige planeter og stjernetåger. Lær sammen om nattehimles beboere og myterne, som de forskellige stjernebilleder er navngivet efter, så I til sommer kan ligge under den lune nattehimmel og opfriske dem sammen.

Arrangementet finder sted fra kl. 19:15 – 20:15 på Tycho Brahe Planetarium, Gammel Kongevej 10, 1610 København K. Entré 65 kr. Læs mere her.

Kys bag palmerne i Botanisk Have
Lad bogstaveligt talt kærligheden blomstre og tag på en guidet rundvisning i Botanisk Have efter lukketid. Her kan I skifte en kold vinteraften ud med tropevarme i Københavns mest grønne oase, der huser Danmarks største plantesamling. Stjæl et kys i et af havnes frodige væksthuse og hør om det berømte Palmehus fra 1874.

Guidet tur fra kl. 16:30 – 18 i Botanisk Have, Gothersgade 128, 1123 København K. Billetter 150 kr. Læs mere her

Leg med ler som i ’Ghost’
Lev jer ind i rollerne som Patrick Swayze og Demi Moore i ’Ghost’ og sæt jer tilrette ved drejebænken, når butikken Yonobi Studio afholder keramik drejekursus. Få øvet fingersmidigheden og lær hvordan I håndterer det bløde ler, som I kan forme kopper, vaser eller andet ud af. Kurset er det første ud af seks, hvor I for alvor kan få finpudset teknikken for til sidst at lære om glasering.

Keramikkursus af seks gange første gang den 14. februar fra kl. 16:30 – 20 i Yonobi Studio, Ny Kongensgade 11, 1472 København K. Kurset koster 2.600 kr. Læs mere her

Skøjtedans i Tivoli
For første gang nogensinde slår Tivoli dørene op til Valentinsdag. Den gamle have har åbent helt til kl. 22 og restauranterne har i dagens anledning særlige Valentins-menuer, som I kan sætte tænderne i. Den nye skøjtebanen foran Nimb byder på isdans til romantisk musik, hvorefter I passende kan nuppe en kop varm chokolade med Valrhona-chokolade toppet med flødeskum eller skumfiduser.

Valentinsdag i Tivoli fra kl. 11 – 22. Entré 80 kr. Læs mere her

Jazz på Nationalmuseet
Kombiner en romantisk middag med sprudlende jazz og masser af mulighed for at kissemisse, når Niels Lan Doky International Jazz Collective præsenterer deres nye opsætning af Nat King Coles tidløse sange på Nationalmuseets restaurant, der har fået det prisvindende Madkastellet som restauratør, som denne aften står for menuen. Arrangementet er en del af Vinterjazz festivalen, som også byder på andre jazzoplevelser denne aften.

Jazz og middag på Nationalmuseet kl. 19:30, Ny Vestergade 10, 1471 København. Kuvertpris 1.295 kr. Læs mere her.

Derfor hedder det Valentinsdag

Sankt Valentin af Rom var en kristen præst, som satte sig op imod Kejser Claudius II, da kejseren forbød forlovelser og ægteskaber. Ifølge legenderne viede Sankt Valentin par i hemmelighed, og derfor blev han dømt til døden og henrettet 14. februar 269. Den kommercielle dyrkelse af valentinsdag kommer fra USA, hvor den amerikanske Esther Howland modtog et valentinskort og i ca. 1850 fik den gode idé at producere valentinskort. Herhjemme slog traditionen med valentinsdag først igennem i slut-90’erne. 

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

Læs mere om: