WEEKEND

Vente, blinke

Forfatteren Gunnhild Øyehaug har gjort et perfekt billede af et personligt indre

Har du nogen sinde tænkt over, hvorfor kvinder på film altid tager mandens skjorte på, efter de har haft sex? Det har Sigrid i hvert fald og er faktisk ved at skrive en hel afhandling om den overvejelse på sit studium, mens hun bruger al sin tid alene på at stirre på et forfatterportræt på inderflappen af en bog, fordi manden har opslugt hende.

VENTE, BLINKE
Sigrid er én af flere kvinder og mænd, som vi møder i den norske forfatter Gunnhild Øyehaugs roman VENTE, BLINKE, der nærmest foregår inde i hovedet på hele persongalleriet. Derinde, hvor tanker normalt bliver holdt for sig selv.

Handler om samhørighed
Den nybagte mor Trine skal udføre en onani-performance med figner, men bliver forhindret, fordi hun har brystspændinger og ikke kan malke ud på toilettet. Viggo, en forknyt sjæl, har tabt en tand på vej til sin bedstemors begravelse og står lige pludselig over for en 12-årig pige, der gaber op for at vise ham sit hul fra en tandudtrækning - og begge føler samhørighed.

Unik læseoplevelse
Romanen har en helt særlig melankoli over sig. Den vidner om mennesker, der står i et vakuum af ensomhed og kærlighedshunger, som de gerne vil ud af. Det hele bindes sammen af en pudsig og tilstedeværende fortæller, der griber ind i historierne og kæder personerne sammen. Og det er faktisk fortællerens energi, der overrasker mest og gør VENTE, BLINKE til en helt unik læseoplevelse.

Gunnhild Øyehaug: VENTE, BLINKE , Gyldendal, 299 kr.

ììììì (5/6)

Læs også:
Nine
Fire bøger du skal læse

Læs mere om: