WEEKEND

Vi elsker gode bøger...

Bøger kan noget, som ingen andre kulturtilbud kan. Her fortæller tre kloge kvinder, hvilken bog, der har gjort et uudsletteligt indtryk på dem

 

 

Lotte Andersen, skuespiller og sanger

- Jeg er så vild med Selma Lagerløfs Kristuslegender, at jeg for nylig har indlæst dem på lydbog. Forfatterens sprudlende evne til at sætte historier om Jesus ind i nye rammer er overraskende og indeholder en visdom, som kun klæder frelserskikkelsen. Hver gang, jeg læser historien om Rødhalsen, bliver jeg rørt dybt i hjertet. Fortællingen handler om en lille rødhals, som gennem mange generationer har ventet forgæves på at kunne leve op til sit navn. Da den trækker en torn ud af panden på Jesus, falder der en blodsdråbe ned på den - og den får endelig sin røde hals.

 

 

Synne Garff, forfatter

- Den svenske nobelprismodtager i litteratur Pär Lagerkvist udgav romanen Barabbas i 1950. Bogen handler om den forbryder, der af den romerske guvernør Pilatus blev frigivet i stedet for Jesus. Teksten er stærk og modig, fordi den digter videre, når og hvor historien slipper sit tag i figuren. Lagerkvist beskæftiger sig med tilværelsens allerstørste spørgsmål og er optaget af det ensomme menneskes søgen efter mening. Barabbas er dybt skeptisk over for Jesu opstandelse - akkurat som mange moderne mennesker. For hvordan kan et menneske dog vende tilbage fra dødsriget? Påskehåbet er utroligt. Og kalder samtidig på tro. Barabbas er et stykke formidabel litteratur. Moderne krimier gør det ikke bedre. Når du ikke at læse den i sommerferien, kan du læse den til påske - så bliver der måske vild opstandelse!

 

Camilla Lindemann, chefredaktør

- Du må ikke snyde dig selv for Ekstremt højt & utrolig tæt på af den amerikanske forfatter Jonathan Safran Foer. Den 9-årige Oscar mister sin far ved tvillingetårnenes kollaps i New York den 11. september 2001. En efterladt nøgle sender ham rundt i byen for at fi nde låsen, der måske kan give større indsigt i farens liv. En fuldstændig rørende, gribende og særdeles original bog om tab og sorg, men også om glæde og livsgejst. Sideløbende følger vi bedstemorens og bedstefarens skæbner tilbage til deres ungdom i Dresden, der blev bombet i 1945. Bedstemorens gravide søster var blandt ofrene.

 

 

Relevante links

10 af årets
bedste bøger
Læs om
Kathrine Ærte-
bjergs kunst
Kinas hemme-
lige Hawaii
Læs mere om: