WEEKEND

Vinterens bedste bøger

Få listen over den bedste læsning til vintermørket med hele 15 gribende bøger - og så fortæller Mette Bock om sine 4 favoritbøger denne måned.

Bøger til vintermørket

Er der én ting, der kan gøre de mange kolde og mørke måneder lidt mere udholdelige, er det at krybe sammen på sofaen med et lunt tæppe, en skoldhed kop te og en bog, der får dig til at drømme, tænke, forundres, grine eller græde.

Hvis du mangler du inspiration til vinterens læsning, har IN samlet nogle af de bedste bøger fra året, der gik – se dem alle nederst i galleriet!

LÆS OGSÅ: 5 bøger, du skal læse

4 bog-favoritter

Da kultur- og kirkeminister Mette Bock (LA) for nylig fyldte 50 år, var der flere end 93 bøger på gavebordet – og kun to dubletter. Her deler hun fire af sine favoritter.

DEN POLITISKE
Bogen er udformet som den franske præsident Emmanuel Macrons egen fortælling om sin baggrund og sin vej til det franske præsidentembede. Det er en dybt fascinerende fortælling om et privilegeret, begavet og dannet menneske, der har en dagsorden om mere end sig selv. Han er ambitiøs på sit lands vegne. Jeg er ikke enig med ham i alt, men jeg vil gerne være i hans selskab.

Emmanuel Macron: ’Revolution’, Informations Forlag, 279,95 kr.
Køb bogen online HER

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

DEN INSPIRERENDE
Multimennesket Peter Bastian, der døde af kræft, har skrevet bogen ‘Altid allerede elsket’. Han var et nysgerrigt og åbent menneske til det sidste. Aldrig bange for at bevæge sig ud ad nye stier. Nogle endte blindt, andre gav skrammer, men de fleste åbnede for nye indsigter. Hans livsmod havde en pris, men han følte sig rig og belønnet, i konstant udvikling til det sidste. En kæmpe inspiration.

Peter Bastian: ’Altid Allerede Elsket’, Gyldendal, 249,95 kr.
Køb bogen online HER

DEN VOKSNE
Tidligere på året deltog jeg i overrækkelsen af prisen De Gyldne Laurbær. Modtageren var Merete Pryds Helle, der tidligere på året udgav den fantastiske roman ‘Folkets skønhed’. Merete har fundet inspiration i sin egen familiehistorie, men fortællingen rummer også indsigt i, hvordan udvikling og tab ofte hænger sammen. Jeg inviterede Merete til at holde oplæg om temaet ‘kunsten at blive voksen’, da jeg havde fødselsdag i juli. Det gjorde hun fremragende.

Merete Pryds Helle: ’Folkets skønhed’, Lindhardt & Ringhof, 299,95 kr.
Køb bogen online HER

DEN RELIGIØSE
Det er 500 år siden, Martin Luther slog sine 95 teser op på kirkedøren i Wittenberg. Det førte til reformationen, som har fået gennemgribende indflydelse på vores historie og liv. I denne lille almanak er der en lille tekst til hver dag. Teksterne er både bramfri og aktuelle, og det tager 30 sekunder at læse dagens tekst. Så det lille åndelige brusebad indtager jeg hver morgen.

Martin Luther: ’Et år med Luther’, Lohse & Logos Media, 299,95 kr.
Køb bogen online HER

I galleriet herunder har IN samlet 15 af de bedste bøger fra året, der gik:

De 15 bedste bøger til vinteren