WEEKEND

Vinterens bedste skøjtebaner

På med skøjten og de varme luffer. Bliv guidet til landets bedste skøjtebaner her.

Lad vinterkulden komme til sin ret og nyd et par timer på en af landets mange skøjtebaner, hvor du kan få udlevet din indre skøjteløber eller Bambi. Skøjteløb er ikke kun kvalitetstid sammen med familien, vennerne eller kæresten – det er også den perfekte måde at nyde vinterens kulde og friske luft på samt en god anledning til at få drukket en kop varm kakao eller gløgg.

De bedste skøjtebaner

Frederiksberg: Frederiksberg Runddel
Traditionen tro bliver runddelen foran Frederiksberg Have omdannet til en hyggelig skøjtebane, hvor du kan leje skøjter i en time for 50 kr., hvis ikke du medbringer dine egne, der for 70 kr. kan blive slebet skarpe igen. Nyd efterfølgende en tur ned ad Frederiksberg Alle eller tag en tur i Frederiksberg Have.
Adresse: Frederiksberg Runddel, 2000 Frederiksberg

København: Toftegårds Plads
Den berømte skøjtebane på Kongen Nytorv er for en årrække flyttet til Valby på grund af metrobyggeriet. Her kan du hele døgnet stå på skøjter – hvis du medbringer dine egene. Der er nemlig ikke nogen udlejning på banen, men til gengæld er der godt med plads, da den måler 40 x 60 meter.
Adresse: Toftegårds Plads 1. 2500 Valby

Aalborg: O.W. Obels Plads
Den idylliske plads bliver ekstra hyggelige om vinteren, når skøjtebanen bliver anlagt. Banen tilbyder skøjteleje til 30 kr., mens de omkringliggende cafeer kan byde på varme drikke efterfølgende. I december måned er det desuden muligt at besøge julemarkedet på Gammeltorv, der ligger ved siden af.
Adresse: C.W. Obels Plads, 9000 Aalborg

LÆS OGSÅ: Oplev årets bedste julemarkeder

Esbjerg: Skøjtebanen på Torvet
Danmarks største udendørsskøjtebane har til huse i Esbjerg og er tilmed gratis at benytte. Den 1500 kvadratmeter store bane, der ligger midt i Esbjergs bymidte, har både isrampe, isbelagt børnerutschebane og to isbump, så der er noget for enhver smag.
Adresse: Torvet i Esbjerg, 6700 Esbjerg

Middelfart: Skøjtebanen på Havnegade
Nyd udsigten over Lillebælt, mens du glider over isen på skøjtebanen i Middelfart, der i vintermånederne indtager vallyballbanerne i Havnegade. Har du ikke selv skøjter, kan de lejes ved Guldkroen på Torvet i Middelfart, der ligger overfor banen med den smukke udsigt.
Adresse: Havnegade, 5500 Middelfart

Skive: Skøjtebanen på Posthustorvet
Den store skøjtebane i Skive folder sig ud midt på Posthustorvet, hvor du kan få stillet din skøjtelyst over vinteren. Udover almindelig skøjteleje til 35 kr., kan du nemlig både opnå mængderabat og købe et 10-turskort til 250 kr., så der ikke er nogen undskyldning for at komme ud og strække stængerne.
Adresse: Posthustorvet 1, 7800 skive

Kilde: visitdanmark.dk

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

 

Læs mere om: