WEEKEND

Vold og astronauter – de her 2 film skal du se i biografen i oktober

Oktober måned er en af de helt store i filmenes verden! Her er 2 film, som du helt sikkert bør se denne måned: ’Holiday’ og ’First Man’. Der er vold, spænding og Ryan Gosling på filmprogrammet.

Hvis du i denne måned skal sætte dig tilrette i biografmørket, har vi her 2 anbefalinger til film, som du ikke vil fortryde, at du så. Kulturekspert, Ann Lind Andersen, som du kender fra blandt andet ’Go’ morgen Danmark’, giver dig her sine anmeldelser af de to film.

’Holiday’

- Provokerende vold

Hvis man vil vide, hvem der kommer til at stå stærkt i nordisk film i fremtiden, skal man notere sig navnet Isabella Eklöf. Selv om hun er svensk, har vi her i Danmark en lille andel i hende, for hun har boet i Danmark siden 2007 og er uddannet på Den Danske Filmskole.

Efter at have skrevet manuskriptet til den (for)underlige ‘Gräns’ debuterer hun som instruktør med ‘Holiday’, der har Victoria Carmen Sonne i hovedrollen.

Psst... ’Gräns’ går stadig i biografen – læs mere om årets mærkeligste film her

Sonne spiller Sascha, der er elskerinde til gangsterchefen Michael (Lai Yde), og når han ikke mishandler hende, fysisk eller psykisk, ‘hygger’ de sig ved den tyrkiske riviera. Da hun møder Thomas, bliver hun splittet i, hvad og hvem hun egentlig vil.

Filmen har fået meget omtale på grund af en brutal voldtægtsscene og de spørgsmål, scenen fremprovokerer. Så der er flere gode grunde til at se denne film.

’Holiday’ har premiere i biograferne d. 11. oktober.

Psst… Du kan også stadig nå at se filmen ’Ditte og Louise’ i biografen – læs om den her!

’First Man’

- Dynamisk duo

Damien Chazelle er en af de unge instruktører, der har gjort sig både bemærket og interessant. Først ved at lave ‘Whiplash’ og så sit eget take på den klassiske musicalgenre med ‘La La Land’.

LÆS OGSÅ: Emma Stone: Styrken ligger i det sky og sårbare

I sin næste film kaster han sig ud i en historie, der ikke har noget med musik at gøre. Hans ‘First Man’ handler nemlig om Apollo 11-missionen og alt det, der gjorde, at Neil Armstrong blev den første mand på månen.

Og når Chazelle igen hooker op med Ryan Gosling – der spiller Armstrong – kilder det i ens filmmave. Som backup har Gosling Claire Foy. Nogle vil kende hende fra ‘The Crown’, og Foy har et stærkt år i år, hvor hun også spiller hovedrollen i Stieg Larsson-fortsættelsen ‘The Girl in the Spider’s Web’.

’First Man’ har premiere i biograferne d. 25. oktober.

LÆS OGSÅ: Ann Lind Andersen anmelder 5 andre film og tv-serier, du skal se i oktober