WEEKEND

Young Victoria

En dronning og hendes mand

Englænderne kan noget med de historiske film. De store kostumedramaer og udstyrsstykker hvor alt er gennemført og storslået og betagende. Og som til og med er virkelige historier med intriger, der overgår alt, hvad en moderne spindoktor er i stand til at udtænke, og med romantik fra dengang mænd og kvinder virkelig vidste, hvordan man bejlede. Sådan en film er Young Victoria i stor stil.

En stærk og stædig kvinde
At lave en film om en af Englands længst siddende og meget berømte dronninger, Victoria, er så oplagt, at det kan undre, det ikke er sket før. Bortset fra at Jean-Marc Vallées Young Victoria egentlig ikke begrunder, hvorfor der skal laves en film om den stærke og stædige unge kvinde (Emily Blunt), som det både lykkes at holde på den nedarvede ret til tronen trods familiært pres, og som uerfaren dronning forårsager revolutionær opstand og er tæt på at dø i et skudattentat.

Dronning Victoria fortjener mere
Den lovende start glider desværre i baggrunden for den yndige og smukke historie om hendes ægteskab med prins Albert (Rupert Friend). Alle historiebøger er enige om lykken mellem de to. Men på film smækker det os desværre endnu en gang tilbage til den gamle (u)romantiske traver om, at selv en dronning først er lykkelig med en mand ved sin side. Dronning Victorias 63 år lange regeringstid fortjener mere end det! Premiere 4. juni.

??? (3/6)

Se mere om Young Victoria

Læs mere om: