
3 fænomenale madpandekager
Tv-kok Louisa Lorang her lavet 3 opskrifter på madpandekager, der vil få få dig til at drømme om pandekager i stakkevis.
Louisa Lorang er kendt kogebogsforfatter, kok og madskribent og har i årevis været tv-kok for TV2. Hun har udgivet et væld af lækre kogebøger bl.a. Grillbar, Juice & Co., Mit cowgirlkøkken, Madpakkebogen og Juice for begyndere. Nu er turen kommet til pandekager. I bogen Rasmus Klump pandekager disker hun op med lækre opskrifter på alt fra de klassiske amerikanske pandekager og til mere eksotiske madpandekager. Vi har fået lov til at bringe 3 helt fænomenale opskrifter på madpandekager for feinschmeckere. Se dem her ...
Madpandekager med boghvede
Opskrift på boghvedepandekager med stenbiderrogn
- 5-6 dl koldt vand
- 2 mellemstore æg
- lidt salt
- 200 g boghvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- lidt olie til stegning
- 4 spsk. tyk yoghurt
- masser af stenbiderrogn (Når stenbiderrogn ikke er i sæson, kan du bruge frossen stenbiderrogn eller måske lidt lakserogn)
- lidt hakket dild
- lidt hakket purløg
- evt. citronbåde
Madpandekager med kimchee
Skønne og let krydrede pandekager. Har du ikke kimchee, så forsøg med lidt hakket kinakål, lime og chili. Ikke det samme, men stadig dejligt.
Opskrift på madpandekager med kimchee
- 3. dl hvedemel
- 1 tsk. salt
- 1 lille æg
- 3 dl iskoldt vand
- 200 g kimchee (Kimchee er fermenteret og krydret kinakål. Du kan lave det selv, eller du kan købe det hos asiatiske købmænd)
- 2 spsk. hakket forårsløg
- 50 g isterninger
- evt. chilipulver
- olie til stegning
- 1 spsk. rørsukker
- ½ dl soja
- ½ dl vand
- ¼ dl risvineddike
- 1-2 tsk. ristede sesamfrø
- lidt snittet forårsløg, chili og koriander
DIP: Rør sukker, soja, vand og eddike sammen. Kom sesam i, og server straks pandekagerne toppet med forårsløg, eventuelt chili og koriander og med dip.
Madpandekager med urter og gedeost
Urtepandekager er skønne som en forret eller en let hovedret med en kæmpe salat til. Du kan variere urterne, som du synes! Men purløg er altid godt. Og så er jeg vild med at bruge bunkevis af ærteskud på pandekagerne. Er det sæson, kan du også komme friske ærter i.
Opskrift på urtepandekager med gedeostecreme
- 100 g hvedemel
- 1 nip salt
- 3 mellemstore æg
- 2. dl mælk
- 2 spsk. olivenolie
- 1 spsk. finthakket dild
- 1 spsk. finthakket kørvel
- 2 spsk. finthakket purløg
- lidt olie til stegning
- 150 g blød gedeost
- 100 g tyk yoghurt
- salt
- friske krydderurter, f.eks. kørvel og ærteskud
- masser af ærter
FYLD: Pisk gedeost og yoghurt sammen. Smag til med salt.
SERVERING: Fordel gedeostcremen på de varme pandekager. Top med krydderurter og gerne friske ærter. Server straks pandekagerne.