
Brød
Focaccia med urter
Forkæl dine gæster med et hjemmebagt focaccia-brød med urter fra haven. Perfekt tilbehør til en italiensk aften.
Mandag, 20. august 2018 - 13:00 - af Ingrid Schilde. Foto: Marte Aubert.
Focaccia er et lækkert italiensk madbrød, der går godt til de fleste retter.
Brødet skal laves med masser af olivenolie, som giver brøddet dets sprøde ydre og bløde og saftige indre.
Opskrift på focaccia med urter fra haven
Antal:1 brød
SE OGSÅ: Focaccia med spinatsalsa, parmasan og hvidløg
Det skal du bruge til focaccia med urter fra haven
- 1 pose tørgær
- 5 dl lunket vand
- 1 tsk. sukker
- 1 l hvedemel
- 1 tsk. salt
- 4 spsk. olivenolie
- 1 håndfuld friske urter fra haven
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Klik her for at ændre dit samtykke
Sådan laver du focaccia med urter fra haven
- Bland gæret med ½ dl lunkent vand og sukker.
- Bland mel og salt sammen, og rør det sammen med gærblandingen og resten af vandet. Bland dejen godt.
- Hæld 3 spsk. olie i dejen, og ælt dejen, til olien lægger sig rundt om dejen.
- Sæt den til hævning i ½ time.
- Hæld dejen i en 20 x 30 cm form.
- Stik hul i dejen med en finger, og hæld 1 spsk. olivenolie over hullerne, så de dækkes.
- Sæt til efterhævning i 10 minutter.
- Drys ½ af urterne over, og bag focacciaen i ca. 25 minutter ved 180°.
- Drys med friske urter før servering
SE OGSÅ: Rustikt focaccia i bradepande
Læs mere om: