
Brød
Gulerodsknækbrød med fennikelfrø
De sunde gulerodsknækbrød er både sprøde og lækre. De giver dig energi og er med til, at stille den lille sult på farten.
Onsdag, 30. januar 2019 - 10:12 - af Mikkel Karstad / Foto: Anders Schønnemann
Guleroden er en råvare, vi elsker, og dette har ikke ændret sig de sidste århundreder.
I denne opskrift på gulerodsknækbrød, får du en sund snack der kan bruges til ostebordet eller til at tage med på farten.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Klik her for at ændre dit samtykke
SE OGSÅ: Grove knækbrød med kerner
Gulerodsknækbrød med fennikelfrø
Antal: 4 personer
Det skal du bruge for at lave gulerodsknækbrød med fennikelfrø
- 2 gulerødder
- 2 dl hvedemel
- 2 dl majsmel
- 2 spsk. tørrede morgenfruer
- 1 dl hørfrø
- 2 dl sesamfrø
- 1 dl solsikkekerner
- 1 dl olivenolie
- 1 tsk. salt
- 5 dl kogende vand
Sådan laver du gulerodsknækbrød med fennikelfrø
- Skræl gulerødderne, og riv dem på et fint rivejern.
- Pres væden ud af gulerodsstrimlerne.
- Bland gulerødderne med hvedemel, majsmel, morgenfruer og frø.
- Tilsæt olie, salt og vand, så dejen bliver blød og homogen.
- Smør dejen tyndt ud imellem 2 stykker bagepapir, tag det øverste lag af, og læg knækbrødet på en bageplade.
- Fortsæt med resten, indtil al dejen er smurt ud.
- Bag knækbrød ved 160° varmluft i ca. 45 minutter, indtil de er sprøde og gyldne.
- Tag knækbrødene ud, og køl dem af.
Desuden: 5-6 bageplader
SE OGSÅ: Knækbrød der smager af Sverige
Læs mere om: