
Kartoffelpizza med rosmarin og mascarpone
En hvid kartoffelpizza med mascarpone og rosmarin. Prøv opskriften, og få glæde af den nemme pizza med kartofler.
Pizza med tynde skiver af kartoffel er et hit, og på den her kartoffelpizza har vi givet den runde knold følgeskab af cremet mascarpone og frisk rosmarin. Vi giver dig opskriften på en fantastisk pizza med kartofler og mascarpone som fungere perfekt til både middagsselskabet og aftensmaden i hverdagen.
Vild med kartofler? Få her den bedste opskrift på flødekartofler!
Den bedste kartoffelpizza - den bedste opskrift på hvid pizza
Du kan selvfølgelig lave din pizzadej selv, men du kan også snyde lidt og bruge en færdigkøbt pizzadej, pitabrød eller tortillaer som bund (se hvordan her!). Når du laver kartoffelpizza, er det vigtigt, at du skærer kartoflerne ultratyndt. Det er en god idé at lægge dem i koldt vand, inden de kommer på pizzaen. Det kolde vand trækker stivelse ud af kartoflerne og sørger for, at de ikke bliver brune.
Kartoffelpizza kan også laves med andre grøntsager i tynde skiver: courgette, tomat, artiskok, aubergine og løg, og du kan skifte rosmarin ud med timian, salvie eller basilikum.
SE OGSÅ: Kartoffelpizza på pitabrød eller tortilla
Kartoffelpizza med mascarpone og rosemarin
Antal: 2 personer
Det skal du bruge for at lave kartoffelpizza:
-
2 stykker dej (få opskriften på pizzadej her!)
-
2 kartofler på størrelse med et hønseæg
-
1-2 kviste rosmarin
-
50 g mascarpone
-
50 g friskrevet parmesan
-
½ dl god olivenolie
-
salt og friskkværnet peber
Sådan laver du kartoffelpizza:
-
Skræl kartoflerne, og skær dem i helt tynde skiver, brug et mandonlinjern eller en meget skarp kniv.
-
Læg kartoffelskiverne i koldt vand, og lad dem udvande i 10-15 min. Rul dejen ud i to helt tynde bunde, ca. 2-3 mm tykke, eller så tyndt som det nu kan lade sig gøre.
-
Fordel mascarponen på bundene, og smør ud i et tyndt lag. Fordel kartoffelskiverne ovenpå, og drys med parmesan.
-
Hak rosmarinen, og rør den ud i olivenolien, som dryppes ud over pizzaerne. Bag pizzaerne direkte på stenplade i 3-4 min., indtil de begynder at boble op og får en flot gylden overflade, sprød bund og skorpe.
-
Tag pizzaerne ud, dryp med lidt olivenolie og havsalt, og server med det samme.
SE OGSÅ: Pizza med aubergine
Lyst til mere pizza?
Prøv denne lækre pizza med artiskok, burrata, basilikum og sort peber. Få opskriften her!