
Brød
Nemme boller uden gluten
Bag luftige boller uden gluten og med masser af sunde kerner og frø.
Mandag, 2. januar 2017 - 11:04 - af Gitte Heidi Rasmussen / Foto: Betina Hastoft
Det er gluten i melet, der gør dejen elastisk, og derfor kan det være svært at bage uden gluten. Men det kan lade sig gøre – til glæde for de mange, der lever bedst uden gluten.
Prøv også: Boller med Claus Meyers surdej
Opskrift på boller uden gluten
Tid: 20 min. + hævning: 45 min. + Bagetid: ca. 35 min.
Antal: 12 stk.
Det skal du bruge til glutenfri boller:
- 50 g gær
- 2 tsk. salt
- 1 dl sirup
- 1 dl sesamfrø
- ½ dl hørfrø
- 1 dl solsikkekerner
- ½ dl græskarkerner
- ½ dl loppefrøskaller (HUSK)
- 3 dl rismel
- 2 dl boghvedemel
Smag også: Glutenfri kage med polenta
Sådan laver du boller uden gluten:
1. Rør gæren ud i 5 dl lunkent vand. Tilsæt salt, sirup, frø og kerner. Rør dejen godt sammen med frøskaller, rismel og boghvedemel. Dejen vil være lidt klistret.
2. Fordel dejen i 12 smurte muffinforme med to skeer og lad den hæve i 45 min. under et fugtigt viskestykke.
3. Bag bollerne ved 200° i 30-35 min., til de er gyldne og gennembagte og servér dem om morgenen eller som mellemmåltid.
Læs mere om: