Ekstravagant skaldyrsmenu


Husk det rigtige grej til at få has på hummeren. Hummergaflen og hummercrackeren her er fra Magasin, tallerkner, skål og stofserviet er fra Broste, og vinglasset er fra et antikmarked.








Godt grej
er også en god kokkekniv til at dele hummeren med på langs. Inden du kommer hummeren i spilkogende vand, så hold dem i et godt tag med et viskestykke, og stik kniven ned lige mellem øjnene, så den er død.


Safran
Safran er verdens dyreste krydderi. Det er støvfanget fra den efterårsblomstrende safrankrokus. Der går 75.000 til 100.000 håndplukkede blomster til 1 kg safran. Hvis du ikke er vild med den karakteristiske smag, kan du lave mayonnaisen med hvidvinseddike, finthakket chili og hvidløg samt hakket kørvel og persille.






Relaterede artikler
Rug-grahamsbrød
Lækkert, groft brød, som kan laves dagen før og bages på selve dagen. Brødet passer perfekt til den ekstravagante skaldyrsmenu i bokesn til højre.
2 små brød
6 dl koldt vand
20 g gær
200 g rugmel
300 g hvedemel
200 g grahamsmel
8 g salt
Aften
MENU 2. Hummere med safranmayonnaise, nye kartofler med dild |
3. Asiatisk rejesalat med kål, ærter og ingefærdressing |
4. Rug-grahamsbrød |
5. Sprød sommerlagkage med bær |
Rør vand, gær og rugmel sammen, og lad det stå og hvile på køkkenbordet i 15 min. Tilsæt hvedemel,
grahamsmel og salt, og rør dejen godt sammen. Dæk skålen med film, og stil den i køleskabet natten over.
Næste dag
Tag dejen ud af køleskabet, og lad den hvile i 30 min. Del dejen i to, og form to runde brød.
Læg dem på en bageplade med bagepapir. Rids et kryds på toppen. og pensl dem med vand. Varm ovnen
op til 225°. Spray vand ind i ovnen, lige inden brødene sættes ind, og bag dem i 30 min. Afkøl dem på bagerist.