
Brød
WEEKEND BITES | Focacciabrød med tomat, rosmarin og havsalt
Focacciabrød er en italiensk klassiker, der har den perfekte kombination af en sprød yderside og svampet midte. Her er brødet bagt med tomater, rosmarin og havsalt. Få opskriften her.
Torsdag, 27. oktober 2016 - 14:11 - af Redaktionen Foto: AOP
Focacciabrød med tomat, rosmarin og havsalt
Antal personer: 6-10
INGREDIENSER:
- 30 g gær
- 3 dl lunkent vand
- 1spsk. akaciehonning
- 1 tsk. havsalt
- ½ dl olivenolie
- 3 fed hvidløg
- 100 g durumhvedemel
- 400-450 g hvedemel
- 15 små gule tomater
- 4 stilke rosmarin
- ½ dl olivenolie
- havsalt
LÆS OGSÅ: WEEKEND BITES | Lakrids-cupcakes med mascarponetopping
FREMGANGSMÅDE:
Opløs gæren i vandet, og tilsæt honning, salt og olie. Rør godt, og tilsæt knust hvidløg.
Bland de to slags mel i dejen, til den er glat og blank. Læg dejen i en skål, der er smurt med olie, og lad den hæve i 2 timer.
Læg bagepapir i en lille bradepande på ca. 22 x 32 cm, og fordel dejen i formen.
Halvér tomaterne, og pres dem godt ned i dejen. Drys med rosmarin, og hæld rigeligt olie over. Stil brødet til at hæve et lunt sted i 30 minutter.
Drys med havsalt, og bag brødet i ovnen ved 180° i 20 minutter.
LÆS OGSÅ: OPSKRIFT: Grøn salat med edamamebønner og pinjekerner
Læs mere om: