
Comfort food med god samvittighed – 6 opskrifter til de kølige aftener
Lækre gryderetter med mos, pomfritter, pizza og pasta er nok noget vi alle har svært ved at sige nej tak til, og det skal vi selvfølgelig heller ikke, og selvom der ikke er meget der slår ’the real deal’ har vi alligevel fundet nogle alternativer.
Selvom vi ikke er meget for det, begynder vi så småt at kunne mærke efteråret komme snigende. Der bliver tændt stearinlys, tæpperne bliver fundet frem og sulten melder sig.
SE OGSÅ: Opskrift på kylling i honning
Med de køligere temperaturer følger lysten til lune retter og comfort food, der mætter og giver varmen. Brændende kærlighed, pasta bolognese og sprøde pizzaer er bare nogle af de retter vi ser frem til at gå ombord i når dagene bliver kortere og kolde …
Vi giver her en håndfuld eksempler på comfort food - på den sunde måde. Se dem i galleriet herunder:
Comfort food med god samvittighed – 6 opskrifter til de kølige aftener


Sesam falafler i kålwraps
Det skal du bruge:Falafler
tahindressing
Spidskålswraps
Radiser, i tynde skiver
Peberfrugt, i små tern
Lucernespirer
Persille, fint hakket
Sådan laver du spidskålswraps:
Skær bunden af spidskålen og løs forsigtigt hvert enkelt blad af.
Fyld hver wrap med lucernespirer, radiser, peberfrugter, falafler, hæld tahindressing over og så er de klar til at blive guffet.


3 grøntsagsfritter
Broccoli-fritter:
1 stort broccoli, gerne med lang stok
Olivenolie
Salt
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 grader.
Skær ca. 1 cm af bunden på stokken af, den er tør og trævlet.
Skæl evt. stokken lidt med en kartoffelskræller.
Skær lange stimler af broccolien, vend det godt med olie og salt og kom det på en bagepladen med bagepapir.
Bag fritterne i oven i ca. 20-25 min, til de er gyldne og møre.
Sød kartoffel fritter:
600 g søde kartofler
Olivenolie
Salt
Vask kartoflerne grundigt, skær dem i grove både. Kom dem på en bageplade med bagepapir.
Vend dem i olivenolie og salt.
Bag dem i en 200 grader varm ovn i 25-30 min.
Bønnefritter:
500 g frosne grønne bønner
Olivenolie
Salt
Tænd oven på 225 grader
Kom de frosne bønner ud på en bageplade med bagepapir.
Vend dem godt i olivenolie og salt - og bag dem i oven til de er godt sprøde. Ca. 30 min
Røget paprika dip:
2 dl skyr
2 spsk mayonnaise
2 spsk tomat pure
1 tsk honning
1 fed hvidløg
1/2 tsk røget paprika
Havsalt og frisk kværnet peber
Rør alle ingrensene sammen og smag til med salt og peber.


Portobello Clubsandwich


Brændende grøn kærlighed
Den grønne mos:2 store pastinakker (kan erstattes af af persillerod eller knoldselleri)
1 broccoli
2 store spsk græsk yoghurt ( kan erstattes af smør)
Havsalt
Skræl pastinakkerne og skær dem i grove tern. Kom dem i en gryde og hæld vand halvt op til pastinakkerne. Damp dem i ca. 10 min.
Del imens broccolien i mindre buketter og kom dem i gryden og damp dem med i yderligere 5 min.
Hvis der er meget vand tilbage skal du hælde noget af det fra, men hvis der bare ligger en smule moser du det bare med. Tilsæt græsk yoghurt og smag til med salt.
Kylling-bacon drys:
2 kyllingebryst
1 pakke økologisk bacon fra Hanegal
Skær kylling og bacon i mindre tern.
Varm en pande op og rist først baconen til den er sprød, tag baconen af panden og lig det på en tallerken. Rist ny kyllingen i baconfedtet til det er gennemstegt, kom baconen ved igen og lad det varme igennem.
Rødbede tilbehør:
2 rødbeder
2 spsk balsamico
Havsalt og frisk kværnet peber
Kog rødbederne i 30 min. Gnub skindet af under rindende koldt vand.
Skær rødbederne i mindre tern og vend dem med balsamico, salt og peber.
Server den grønne mos med kylling-bacon drys, et drys purløg og syltede rødbeder.


Butternut pasta og vegetarisk bolo


Blomkålspizza
Relaterede artikler
Kilde: Vanløse Blues