Mad

Den lækreste tapenade

Vi disker op med en vidunderlig tapenade-opskrift, der giver en frisk og autentisk tapenade til middagsbordet.

Tapenade er en fransk specialitet, som er lavet på gode, solmodne oliven og kan spises på brød, bruges som fyld i fjerkræ eller til fisk. Der findes flere variationer af tapenade, men den eneste rigtige og autentiske er fremstillet med oliven, kapers, ansjoser og olivenolie. I den base kan man blande forstellige krydderurter. Vi har tilføjet lidt friskhed i form af revet citronskal, der skaber et godt modspil til de salte kapers.
 

Lav din egen tapenade-opskrift

Når du mesterer den autentiske tapenade-opskrift, kan du sagtens begynde at eksperimentere med at lave din egen version. Du kan fx komme frisk basilikum, tørrede tomater, persille, oregano eller andet i, og på den måde finde en udgave der passer til dig, din menu og de råvarer, du har ved hånden.   

Den lækreste tapenade-opskrift

6 personer
Det skal du bruge til tapenade:
  • 150 g grønne oliven
  • 2 tsk. kapers, afdryppede
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • 3 ansjosfileter
  • ½ dl olivenolie
  • ½ tsk. revet citronskal
  • salt og friskkværnet peber

Sådan laver du tapenade:

  1. Blend alle ingredienserne, minus salt og peber, til en lind pasta.
  2. Smag til bagefter med salt og peber.

​Spis din tapenade på hjemmebagt brød

10 opskrifter på brød