
Desserter og kager
Blåbærkage med citronglasur
Brug sæsonens saftige blå bær i denne svampede blåbærkage med citronglasur.
Torsdag, 26. juli 2018 - 8:32 - af Martina Bianchini / Foto og styling: Marieke Verdenius
Fra juli til september er det sæson for blåbær i Danmark, og du kan både finde dem på hylderne i supermarkedet, ved frugthandleren og vilde i naturen. Når blåbærrene er gode, så er de perfekte at bruge i bagværk. De giver masser af smag, farve og fugt. Denne opskrift på blåbærkage er toppet med citronglasur for at give den søde kage et syrligt modspil. Og bedst af alt, så er opskriften på den svampede blåbærkage nem at følge og kræver ingen stor bageekspertise - følg blot opskriften!
Se også: Lækker blåbærkage med creme
Opskrift på blåbærkage med citronglasur
Til 4 personer
Det skal du bruge til blåbærkagen:
- 200 g mel
- ½ tsk. bagepulver
- ½ tsk. salt
- ¼ tsk. natron
- 115 g blødt smør
- 200 g sukker
- 1 vaniljestang
- 2 æg
- 1 dl kærnemælk
- 2 citroner, skallen af
- 125 g blåbær
CITRONGLASUR:
- 90 g flormelis
- 1 tsk. kærnemælk
- 1 tsk. citronsaft
PYNT:
- 125 g blåbær
- 1 tsk. mel
- verbenablade
Sådan laver du blåbærkage:
- Forvarm ovnen til 175°.
- Beklæd en form på ca.10 x 17 x 7 cm med bagepapir.
- Si mel, bagepulver, salt og natron i en skål.
- Bland smør, sukker og kornene fra vaniljestangen til en cremet masse.
- Tilføj 1 æg ad gangen, og rør grundigt efter hvert.
- Hæld kernemælk, citronskal og melblandingen i, og rør rundt. Fordel dejen i formen.
- Læg blåbærrene over dejen, og pres dem forsigtigt ned, indtil de er lige under overfladen.
- Bag kagen i 35-40 minutter. Køl kagen lidt af i formen, og tag den ud for at køle helt af.
- CITRONGLASUR: Si flormelissen i en skål. Tilføj kærnemælk og citronsaft til en flydende glasur, og rør rundt. Justér tykkelsen med citronsaft eller flormelis. Hæld glasuren over kagen.
- PYNT: Pensl blåbærrene med mel, og fordel dem over kagen. Pynt med verbenablade.
Læs mere om: