Desserter og kager

Blødende chokoladekage med saltkaramel

Imponer dine gæster med en chokoladekage med en blødende chokoladekage. Den har en flydende midte - her med saltkaramel.

Molleux au chocolat er det oprindelige navn på denne chokoladekage med en blødende midte. Molleux betyder blød på fransk, og kagerne skal netop være bløde i midten, så du må endelig ikke gennembage dem.
 
En blødende chokoladekage er en klassiker på dessertkortet, da den smager fremragende, og det er altid spændende at se chokoladen flyde ud, når skeen borer ned i kagen.

Blødende chokoladekage - med et tvist af karamel

Du kan gøre chokoladekagen ekstra interessant ved at tilføje lidt saltkaramel, her i form af saltede flødekarameller. Alternativt kan du erstatte saltkaramellen med kaffe- eller chokoladekaramel, eller du kan lave den klassiske franske variant med et stykke mørk chokolade indeni.
 
 
Kunsten ved denne kage er, at du ikke skal bage den færdig. Derfor skal de små kager blot have 6 minutter i ovnen, inden de tages ud.

Opskrift på blødende chokoladekage med saltkaramel

  • 2 spsk. smør til formene
  • 125 g smør
  • 150 g mørk chokolade
  • 4 æg
  • 75 g sukker
  • 50 g mel
  • 6 saltede flødekarameller
  • 100 g hvid chokolade
  • 2 spsk. frysetørrede hindbær

Sådan laver du blødende chokoladekage med saltkaramel

  1. Tænd ovnen på 200°
  2. Smelt 2 spsk. smør, og pensl 6 små runde aluminiumsforme eller små cocotter med det.
  3. Smelt smør og chokolade over vandbad. Pisk imens æg og sukker sammen, til det er skummende.
  4. Tilsæt mel, og rør rundt.
  5. Pisk den smeltede smør-chokolade-blanding sammen til en homogen masse.
  6. Hæld chokoladeblandingen i dejen, og rør den sammen, til den er ensartet.
  7. Fyld dej i halvdelen af formene, og læg 1 karamel i hver form.
  8. Hæld resten af dejen i formene.
  9. Bag kagerne i ovnen i 6 minutter – midten skal være blød − og lad dem afkøle i 5-6 minutter, før du tager dem ud af formene.
  10. Smelt den hvide chokolade over vandbad, og pynt kagerne med smeltet hvid chokolade frysetørrede hindbær.

TIP! Dejen kan laves i forvejen og fordeles i formene. Opbevar de ubagte kager i køleskabet, indtil de skal bages. Du kan ikke bage kagerne på forhånd, for når kagerne er kolde, forsvinder den bløde midte.

Du kan også prøve disse chokoladekager:

Chokoladekagen du ikke skal bage i ovnen!

Gateau Marcel - verdens bedste chokoladekage!

Prøv den klassiske udgave af blødende chokoladekage - Molleux au chocolat