
Brownie med popcorn
Er du klar på en smagsoplevelse, der rækker længere end den klassiske brownie? Den her brownie med popcorn er en sikker vinder!
Brownie med popcorn? Ja du læste rigtigt.
Vi kender alle brownien. Det lille chokoladevidunder, hvis sprøde overfalde og bløde snaskede midte får smilet frem og munden til at løbe ekstra meget i vand.
Forestil dig så et knasende låg bestående af skumfiduser, chokolade, popcorn og saltede nødder. Dét er nemlig hvad denne brownie består af.
Kagesulten? Så prøv denne svampede brownie!
Brownie fra USA
Amerikanerne har altid været fremme på madfronten og brownien er ingen undtagelse. Brownien stammer nemlig oprindeligt fra USA og den her udgave får uden tvivl sendt dine tanker og smagsløg direkte til USA.
De amerikanske skumfiduser, marshmallows, som låget blandt andet består af, er hotte i maden lige nu, og formentlig kommer der en bølge af gourmetfiduser, ligesom vi har set med andet slik.
Nødderne og de salte popcorn tilføjer et lækkert crunch til brownien, og hvis man kender den amerkanske udgave af rocky road, minder låget om disse i en lettere udgave.
Mums... Her er 10 lækre chokoladekager!
Opskrift på brownie med popcorn
Antal: Ca. 12 stk.
Det skal du bruge for at lave brownie med popcorn
Browniedej:
-
175 g smør
-
150 g mørk chokolade
-
2 æg
-
2¾ dl sukker
-
¼ tsk. salt
-
¾ tsk. kanel
-
1 knivspids cayennepeber
-
2 tsk. vaniljesukker
-
3 dl hvedemel
Popcornlåg:
150 g små skumfiduser
1 tsk. kakaopulver
30 g smør
70 g popcorn
150 g nødder
1 nip havsalt
Desuden: 75 g mørk chokolade
Sådan laver du brownie med popcorn
Browniedej:
1. Smelt smørret, og bræk chokolade i gryden. Rør rundt indtil chokoladen er smeltet.
2. Tilsæt æggene et ad gangen sammen med sukkeret.
3. Bland de tørre ingredienser, og hæld dem i chokoladeblandingen.
4. Læg bagepapir i en form (ca. 20 x 30 cm), så det når op over kanterne.
5. Hæld dejen i formen, og bag den ved 200° i ca. 25 minutter.
Popcornlåg:
1. Hæld skumfiduser, kakaopulver og smør i en gryde.
2. Varm og bland hele tiden, indtil skumfiduserne er smeltet.
3. Flyt gryden væk fra varmen, og tilsæt popcorn, hakkede nødder og salt til skumfidusblandingen med det samme.
4. Bland godt, og spred blandingen over brownierne.
5. Smelt chokoladen over vandbad, og stænk den på popcornlåget.
TIP! Hvis du har en rest saltede peanuts i skuffen, kan du tilføje dem i stedet for nødderne.
Du kan også prøve disse nemme kager...
Nemme kager


Saftig gulerodskage med smørcreme
Alle elsker en saftig gulerodskage, og den her er endda toppet med den lækreste smørcreme og valnøddesirup. Prøv den lige her!
Foto: Trine Rask


Lav din egen bounty-kage
Prøv vores opskrift på hjemmelavet Bounty-kage, der har alt det gode fra den kendte Bounty-bar og meget mere glamour. Prøv den her!
Foto: Columbus Leth


Chokoladekage med rødbeder
Den her chokoladekage med rødbeder og nødder er en ren powerkage med stor smag og svampet konsistens. Få opskriften her!
Foto: Columbus Leth


Kiksekage på kondenseret mælk
Der er dømt mormor-feeling, når kiksekagen kommer på bordet. I denne opdaterede version er palmin og æg skiftet ud med lækker, sød kondenseret mælk - det vil du ikke fortryde. Prøv den her!
Foto: Line Falck


Marcel-chokoladekage med abrikoser
En noget nær perfekt sammensmeltning af chokoladekage og chokolademousse. Server kagen med syltede abrikoser eller spis den, som den er. Få opskriften her!
Foto: Lars Ranek


Små nøddekager med blåbær og citroncreme
Disse saftige nøddekager emmer af sommer med den syrlige citroncreme og friske blåbær. Få opskriften her!
Foto: All Over Press Denmark