
Desserter og kager
Cheesecake med luftig blåbær-creme
Den her cheesecake har både en sød, luftig blåbær-creme, friske blåbær på toppen og den helt rigtige cheesecake-smag.
Fredag, 22. juli 2016 - 12:28 - af Marie Melchior / Foto: Line Falck / Styling: Katrine Kaul
Vi er vilde med den her opskrift på blåbær-cheesecake, fordi de fine lag tager sig flot ud, når du skærer af kagen, og cheesecaken emmer af sommerstemning. Skær den med en lun kniv hele vejen rundt langs med kanten, inden du løsner springformen, så er den nemmere at få af, og kanten står ekstra skarpt.
Prøv også: Cheesecake der IKKE skal bages
Opskrift på cheesecake med blåbær
Tid: 1 time. Afkølingstid: mindst 3 timer, gerne natten over. Antal personer: 6-8.
Det skal du bruge til cheesecake med blåbær:
KIKSEBUND:
- 400 g kiks, f.eks. Digestive
- 200 g smør
- 30 g kokosmel
- 1 springform, 24 cm i diameter
BLÅBÆR-CREME:
- 8 blade husblas
- 400 g flødeost, f.eks. Philadelphia
- 1½ dl fromage frais
- 125 g flormelis
- 1 tsk. vaniljepulver
- 5 dl piskefløde
- 200 g blåbær
- 200 g hvid chokolade
- 50 g kokosmel
BLÅBÆR-GELÉ:
- 6 blade husblas
- 100 g blåbær
- 2 tsk. majsstivelse
- 100 g sukker
- ½ dl vand
PYNT:
- friske blåbær
Prøv også: Klassisk cheesecake med hindbær!
Sådan laver du cheesecake med blåbær:
- KIKSEBUND: Blend kiksene til fint mel i en foodprocessor. Smelt smørret, og vend det sammen med kiks og kokosmel. Beklæd springformens bund med bagepapir, og tryk kiksemassen godt sammen i bunden af formen. Stil bunden på køl.
- BLÅBÆRCREME: Udblød husblassen i en skål med koldt vand i 10 minutter. Rør flødeost, fromage frais, flormelis og vaniljepulver sammen. Kram husblassen fri for vand, og smelt den ved svag varme i en kasserolle sammen med 1 spsk. af cremeblandingen. Rør den smeltede husblas i den resterende del af cremen. Pisk fløden til skum, og vend den i cremen. Del cremen i to lige store portioner. Blend blåbærrene i en foodprocessor til en lind puré, og vend den i den ene halvdel af cremen. Fordel blåbær-cremen på kiksebunden, og stil formen i køleskabet i ca. 1 time. Smelt den hvide chokolade over vandbad, og vend den og kokosmelet i den anden halvdel af cremen. Fordel den hvide creme oven på blåbær-cremen, og lad kagen hvile i køleskabet i yderligere ca. 1 time.
- BLÅBÆRGELÉ: Udblød husblassen i koldt vand i 10 minutter. Blend blåbærrene i en blender til en lind puré. Kog majsstivelse, sukker, vand og blåbærpuré op i en lille gryde, til sukkeret er smeltet, og blandingen begynder at tykne. Si blandingen gennem en finmasket si over i en skål. Kram husblassen fri for vand, og smelt den i den varme blåbærgelé. Lad geléen køle af i et par minutter, og hæld den så forsigtigt over den stivnede, hvide creme på kagen. Drej kagen forsigtigt rundt, mens du hælder, så geléen bliver jævnt fordelt.
- PYNT: Pynt med friske blåbær, inden geléen stivner. Køl kagen af, til geléen er stivnet, evt. natten over.
Se også: 6 lækre opskrifter på cheesecake
Du kan også prøve disse opskrifter på cheesecakes:
Den her cheesecake skal ikke bages!
Klassisk cheesecake med kiksebund og friske hindbær
Eller disse opskrifter:
Den her cheesecake skal ikke bages!
Cheesecake i glas - en moderne klassiker
Koldskål-cheesecake med jordbær
Læs mere om: