
Desserter og kager
Chokoladekage med lakridsglasur
Denne chokoladekage med lakridsglasur er fuld af kontrast i både smag og udseende. Find opskriften lige her!
Torsdag, 12. marts 2015 - 9:39 - af Mai Knauer / Foto: Anders Schønnemann
Denne søde chokoladekage med lakridsglasur er bagt i en Kugelhopf-form (også kaldet randform - køb den fx her) og dækket med stærk lakridsglasur. Det er en skøn dessert, som er bevis på, at der sagtens kan opstå sød musik, når modsætninger mødes.
Chokoladekage med lakridsglasur
Antal: 6-8 personer.
- vindruekerneolie til formen
- 3½ dl mælk
- 220 g sukker
- 175 g farin
- 1 tsk vaniljeessens
- 250 g smør
- 200 g god, mørk chokolade
- 2 æg
- 265 g hvedemel
- 1 spsk bagepulver
- 35 g godt kakaopulver
Lakridsglasur:
- 200 g god mørk chokolade, 70 %
- 100 g usaltet smør
- 90 g lakridssirup (fx fra Johan Bülow)
- 1 tsk vindruekerneolie
Prøv også: Citronkage med kokos
Sådan laver du chokoladekage med lakridsglasur:
- Smør en form med lidt vindruekerneolie.
- Hæld mælk, sukker og vaniljeessens i en foodprocessor, og kør massen blød. Hak chokoladen groft, og smelt den sammen med smørret i et vandbad. Hæld den smeltede chokolademasse i mælkeblandingen.
- Tilsæt æggene et ad gangen, og kør maskinen imellem hvert. Tilsæt til sidst hvedemel, kakao og bagepulver. Kør kort foodprocessoren igen.
- Hæld dejen i form, og bag den i ovnen 1 time ved 160°.
- Lad kagen afkøle på en bagerist i ca. 15 min., inden du tager den ud af formen. Lad kagen afkøle helt.
- Lakridsglasur: Hak chokoladen, og smelt den i et vandbad sammen med smør og lakrids. Pisk olien i. Løft forsigtigt kagen på et stykke bagepapir, mens du med en stor ske hælder den flydende chokolade over kagen, til den er helt dækket. Lad glasuren tørre inden servering.
FÅ MERE INSPIRATION TIL GOD MAD OG LÆKKERT INTERIØR MED MAD & BOLIG!
Læs mere om: