
Chokolademousse med skovbærsirup
Gæsterne vil helt sikkert værdsætte denne chokolademousse.
Chokolademousse til 4 personer
Ingredienser til chokolademousse:
100 g god mørk chokolade
½ stang vanilje
5 pasteuriserede æggeblommer
40 g sukker u 2½ dl piskefløde
Skovbærsirup:
½ vaniljestang
200 g frosne skovbær
85 g sukker
2 spsk vand
Sådan laver du chokolademousse:
Smelt chokoladen over vandbad. Skrab vaniljekornene ud af stangen, og bland med æggeblommer og sukker. Pisk dem hvide og luftige. Pisk fløden til flødeskum. Hæld chokoladen i æggemassen, og vend massen hurtigt. Vend forsigtigt med en dejskraber chokolademassen ned i flødeskummet. Fordel den blandede chokolademousse i fire små skåle, og stil din chokolademousse på køl i 2-3 timer.
Sådan laver du skovbærsirup til din chokolademousse:
Skrab kornene ud af vaniljestangen. Hæld skovbær, sukker, vand, vaniljekorn og vaniljestang i en lille tykbundet gryde. Kog bærrene ved svag varme under låg i 5 min. Tag låget af gryden, og kog blandingen ind ved kraftig varme, til der er ca. 1¾ dl tilbage. Hæld siruppen i en flaske og afkøl. Dryp lidt skovbærsirup på toppen af den færdige chokolademousse og server.
Chokolademousse er en populær dessert, så gæsterne vil helt sikkert juble, når du afslører, at desserten er chokolademousse.
VINTIP: Et glas muscat eller portvin passer godt til chokolademousse.
Chokolademousse fungerer rigtig godt som dessert i en 3-retters menu.
6 friske og luftige mousser


Passionsfrugtmousse. Køb lidt ekstra af de små eksotiske frugter, så du er sikker på at have nok.




Anret desserten i et cocktailglas med stilk. Du kan også pynte moussen med lidt flormelis og et par mynteblade.




Hvid chokolademousse med friske bær. Lav moussen dagen før eller mindst 2-3 timer før servering. Pynt med friske bær lige før, desserten skal på bordet.

