
Desserter og kager
Chokoladesoufflé med ganache af passionsfrugt
Forkæl dine gæster med denne sommerfortolkning af chokoladesoufflé med passionsfrugt. Få opskrift her!
Onsdag, 19. juni 2019 - 11:19 - Tekst og foto af Julie Polar De Greeve
Opskrift på chokoladesoufflé med ganache af passionsfrugt og hvid chokolade
Antal: 8 personer
Det skal du bruge for at lave chokoladesoufflé med ganache af passionsfrugt og hvid chokolade
Chokolade-soufflé:
- 125 g mørk chokolade
- 1 vaniljestang
- 125 g smeltet smør
- 4 æg
- 120 g sukker
- 30 g hvedemel
- 1 spsk. smør til formene
- 2 spsk. rent kakaopulver
- Desuden: 8 forme
Ganache:
- 6 passionsfrugter
- 1 spsk. sukker
- 100 g hvid chokolade
- ½ dl piskefløde
LÆS OGSÅ: Eksotisk passionsfrugt-is med kokos
Sådan laver du chokoladesoufflé med ganache af passionsfrugt og hvid chokolade
Chokoladesoufflé:
- Bræk chokoladen ud i en varmefast skål.
- Flæk vaniljestangen, skab kornene ud, og tilsæt dem samt smør til chokoladen.
- Smelt blandingen over vandbad.
- Skil æggeblommerne fra hviderne.
- Pisk æggeblommerne med ½ af sukkeret til en lys og luftig creme.
- Tilsæt den smeltede chokolade under omrøring, indtil blandingen er samlet.
- Pisk æggehviderne med resten af sukkeret til marengskonsistens.
- Bland forsigtigt chokoladeblandingen og marengsmassen.
- Sigt melet ned i chokoladedejen, og bland det forsigtigt rundt.
- Dæk skålen til, og sæt den på køl i 2 timer.
- Smør formene med smør og dæk bunden med et lag kakaopulver, så souffléen ikke sætter sig fast i formen.
- Fyld formene med dejen, læg 1 spsk. af ganachen i midten og placér dej oven på ganachen.
- Stamp forsigtigt formene på bordet for at fjerne luftbobler.
- Bag souffléerne i ovnen i 20 minutter ved 180°.
- Løsn souffléen med en kniv langs kanten, og vend den ud på en tallerken.
- Servér souffléen med det samme.
Ganache:
- Tag frugten ud af passionsfrugterne, og blend den.
- Si kernerne fra saften, og hæld saften i en gryde.
- Tilsæt sukkeret og kog det i ca. 5 minutter under konstant omrøring.
- Bræk den hvide chokolade i stykker i en varmefast skål.
- Tilsæt piskefløden, og varm blandingen over vandbad under omrøring, indtil chokoladen er smeltet.
- Hæld passionsfrugtmassen i, og bland delene sammen.
- Sæt på køl.
TIP! Vær forsigtig, når du stamper formene, så dejen ikke mister luften
og falder sammen.
LÆS OGSÅ: Blødende chokoladekage med saltkaramel
Tre gode råd til succes med soufflé
- Kom lidt syre såsom citronsaft til marengsen.
- Pas på med at 'overfolde' basen og marengsen.
- Stil ramekinen nederst i ovnen.
Læs mere om: