
Desserter og kager
Cognacmousse med mandelkrokant
En dessert der helt sikkert vil imponere gæsterne
Fredag d. 5. november 2010 - af Marie Melchior (Mariemelchior.blogspot.com), Foto: Betina Hastoft.
Opskrift på cognacmousse med mandelkrokant
(6 personer)
Mandelkrokant:
- 130 g sukker
- 80 g smuttede mandler
Cognacmousse:
- 200 g mørk chokolade
- 30 g smør
- 4 æg (evt. pasteuriserede)
- 50 g sukker
- 1 lille glas cognac
Sådan laver du cognacmousse med mandelkrokant
Mandelkrokant: Smelt sukkeret til en gylden karamel. Tilsæt mandler som ristes med i 2-3 min. Hæld det hele ud på bagepapir og lad det afkøle fuldstændigt. Hak med en skarp kniv til groft smulder.
Mousse: Smelt chokolade og smør over vandbad. Skil blommer og hvider fra hinanden. Pisk hviderne stive. Pisk æggeblommer og sukker til det er cremet og hvidt. Afkøl chokoladeblandingen lidt før den røres sammen med cognac og de piskede æggeblommer. Vend til sidst forsigtigt de stivede æggehvider i. Fordel mandelkrokant i bunden af seks glas. Fyld op med mousse og pynt med mere krokant på toppen. Stil moussen på køl i mindst 3 timer. Tag moussen ud af køleskabet en halv time før servering.
Læs mere om: