
Creme brulee med ananassalat
Klassisk Creme brulee med eksotisk twist
Creme Brulee er måske en af de mest klassiske desserter i det franske køkken
Ingredienser til Creme Brulee (4 personer) Sådan laver du Creme brulee: Tænd ovnen på 200°. Hæld fløden i en gryde. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med bagsiden af en kniv. Læg vaniljekorn og stang i fløden. Varm fløden op til kogepunktet og tag gryden af varmen før det koger. Pisk æggeblommer og sukker til det er lyst og cremet. Hæld fløden i æggesnapsen lidt efter lidt mens der piskes. Hæld cremen tilbage i gryden og varm op ved svag varme. Rør i cremen i ca. 10 min. til den tykner. Cremen skal være så tyk, at den klæber til bagsiden af en ske. Hæld cremen i små portionsforme. Sæt portionsformene i en bradepande med iskoldt vand. Vandet skal nå halvvejs op ad portionsformene. Bag cremen i 18-20 min. til cremen trækker skind. Den er flydende nedenunder. Sæt formene på køl i mindst 4 timer. Ananassalat: Skær top og bund af ananassen. Fjern skrællen med en skarp kniv hele vejen rundt, sørg for at alle de brune 'øjne' bliver skåret væk. Skær herefter ananassen i tynde skiver på den lange led hele |