Desserter og kager

De ultimative cupcakes med chokolade

De her saftige cupcakes har både chokoladestykker i dejen og en dejlig chokoladeganache på toppen. Den ultimative cupcake til chokolade-elskere!

De her cupcakes er til ægte chokoladeelskere. De har nemlig både chokoladechunks i dejen og sensationel chokoladeganach på toppen. Chokoladechunks produceres af Odense og bevarer en god konsistens, når de bages. Alternativt kan du bruge 150 gram grofthakket mørk chokolade.

Opskrift på cupcakes med chokoladestykker og -ganache

Tid: 25 minutter. Bagetid: 15 minutter. Antal: 12 stk.

Det skal du bruge til cupcakes med chokoladestykker:

  • 200 g mørk chokolade
  • 75 g smør
  • 1 æg
  • 2 dl mælk
  • 100 g sukker
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 knsp. salt
  • 175 g hvedemel
  • 150 g chokoladechunks (fra Odense)
  • 12 muffinforme
CHOKOLADEGANACHE:
  • 100 g chokolade
  • 1 dl piskefløde
PYNT:
  • 3 spsk. frysetørrede hindbær

​Prøv også: Mette Blomsterbergs cupcakes med valnødder

Sådan laver du cupcakes med chokoladestykker: 

  1. Tænd ovnen på 200°.
  2. CUPCAKES: Smelt chokolade og smør sammen over vandbad. Pisk æg, mælk, sukker og vaniljesukker sammen. Pisk den smeltede chokoladeblanding i dejen. Rør bagepulver, salt og mel i. Tilsæt til sidst chokoladechunks, og rør, til dejen er ensartet. Fordel dejen i muffinforme, og bag kagerne i ovnen i ca. 15 minutter, til de er faste. Lad dem køle helt af.
  3. CHOKOLADEGANACHE: Hak chokoladen fint, og læg den i en skål. Opvarm fløden til lige under kogepunktet. Hæld fløden over chokoladen i skålen, og rør det sammen, så chokoladen smelter. Sæt ganachen på køl i 30 minutter, til den er let stivnet.
  4. PYNT: Anret en skefuld ganache på hver kage, og drys med frysetørrede hindbær.

Se flere opskrifter til chokoladeelskere her ...