
En isdessert i særklasse
Lav den her syndige iskegle i chokoladeskal og imponér dine gæster med en isdessert i særklasse.
En isdessert i særklasse
Opskrift på iskegle med mælkechokoladeis og lakrids
- 100 g mælkechokolade
- 200 g mælkechokolade
- ½ dl piskefløde
- 50 g sukker
- 3,5 dl minimælk
- 4 tsk. sød lakridssirup (Find det fx her!)
- evt. lakridskrymmel (Find det fx her!)
Sådan laver du en iskegle med mælkechokoladeis:
- CHOKOLADESKAL: Klip 2 cirkler (20 cm i diameter) ud af bagepapir, og klip dem over på midten, så du har fire halvcirkler. Form halvcirklerne til små kræmmerhuse, og klistr dem sammen med lidt tape eller lim. Sæt kræmmerhusene i små glas, så de står stabilt. Smelt chokolade i en skål over vandbad. Pensl indersiden af kræmmerhusene med smeltet chokolade, og sæt dem forsigtigt i fryseren i glassene, mens du laver isen.
- MÆLKECHOKOLADEIS: Knæk chokoladen i mindre stykker, og varm langsomt chokolade og fløde op i en gryde under omrøring, indtil chokoladen er smeltet. Tag straks gryden af varmen, og rør sukker i. Tilsæt mælk, og blend massen med en stavblender. Køl ismassen ned, og kør den på ismaskine. Fordel isen i de fire chokoladekræmmerhuse, og stil dem i fryseren støttet af de små glas natten over.
- SERVERING: Sæt hver kegle på en tallerken med den flade side nedad, og fjern forsigtigt bagepapiret. Pynt keglerne med lakridssirup og evt. lidt lakridskrymmel.
Se flere fænomenale isdesserter her ...
Hjemmelavet is - se 12 lækre isdesserter


Hjemmelavede ispinde med jordbær og rabarber
Lækre hjemmelavede ispinde med jordbær og rabarber fra Mad & Boligs store is-værksted! Få opskriften her!


Hindbærsorbet med overraskelser
Denne hindbærsorbet er suppleret en overraskende smagseffekt i kraft af peber og vanilje. Fantastisk sammen med det kolde og søde!


Hasselnøddeis med karamelliserede hasselnødder
Italiensk-inspireret hasselnøddeis rullet i knasende, karamelliserede hasselnødder. Enkelt og elegant når du skal servere noget lækkert for gæsterne eller bare har lyst til at forkæle dig selv. Få opskriften her!


hjemmelavet is
Den moderne regnbue-is består af lakrids, hvid chokolade og hindbær. Få opskriften her!


Hjemmelavet is med syrener
Brug havens syrener og fremtryl lækker hjemmelavet is.


Forfriskende is
En hjemmelavet is, der hører sig til på de varme sommerdage. Prøv opskriften her med hindbær og citronis tilsat rosmarin.


Æbleis med ristede mandler
Brug æbler til at fremtrylle en lækker isdessert. Her er æbleisen toppet med ristede mandler.


Is med Daim
Daim i is giver en knasende, kulinarisk oplevelse. Denne opskrift på Daim-is med mandelmarengsbund er et sikkert hit, hver gang den bliver serveret!


Kaffe-is med svesker
Kaffe skal ikke kun serveres til isen - brug også kaffe som et lækkert supplemet i is. Denne opskrift på kaffeis er med svesker og en smule salt, der knækker sødmen i isen.
Find opskriften på kaffe-is her!


Chokoladeis med hjemmelavet bærsauce
Lav en fantastisk chokoladeis med friske bær! I denne opskrift skal du blot finde din favorit chokoladeis og supplere den med friske bær og chokolade.


Hjemmelavet marcipan-is
Marcipan-is er en klassiker, når det gælder valg af desserter. Denne Daim-is er suppleret med krymmel for at gøre oplevelsen elstra lækker.
Find opskriften på Daim-is her!


Is med hyldeblomst og knas
Kulinarisk leg kan medføre lækre smagsoplevelser. Denne is med hyldeblomst er tilsat honningristede speltkerner.
Tip! Hvis du er vild med den klassiske isdessert, så prøv fx at lave din egen regnbueis. Find opskriften her!