Server en fastelavnsbolle, der sender dig i chokoladehimlen! Denne opskrift på fastelavnsboller er med remonce og chokoladeskum!
Tirsdag, 10. februar 2015 - 8:20 - af Line Sølvhøj Johansson / Opskrift af ODENSE Marcipan
Har du fundet din favorit af fastelavnsboller på kagehylden? Hvis ikke, så er her et bud på en fastelavnsbolle, der kan lidt ud over det sædvandlige. Kombinationen af chokoladeskum og remonce gør denne fastelavnsbolle til en særlig favorit.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Klik her for at ændre dit samtykke
Opskrift på fastelavnsboller med chokoladeskum
Antal: 12 stk.
Det skal du bruge for at lave fastelavnsboller med chokoladeskum
25 g gær
1 dl lun mælk
1 æg
Ca. 300 g hvedemel
150 g smør
1 knsp. salt
1 spsk. sukker
1 spsk. vaniljesukker
Marcipanremonce:
75 g smør
75 g sukker
75 g marcipan
1 sammenpisket æg til pensling
Chokoladeskum:
2,5 dl piskefløde
150 gram mørk chokolade 55%
Pynt:
Smeltet mørk Chokolade 55% eller flormelis
Sådan laver du fastelavnsboller med chokoladeskum:
Rør gæren ud i lun mælk og pisk ægget i. Smuldr smørret i en skål med 150 g hvedemel og tilsæt sukker, salt og vaniljesukker. Rør gærblandingen i dejen og slå den grundigt med en ske. Tilsæt resten af hvedemelet lidt ad gangen og ælt dejen til den er blank og smidig. Lad dejen hvile i 15 minutter.
Rør smør, sukker og marcipan sammen til en remonce.
Chokoladeskum: Varm 1 dl fløde op til kogepunktet, tag gryden af varmen og smelt den finthakkede chokolade heri. Tilsæt resten af fløden, rør det sammen og afkøl det i køleskabet.
Rul dejen ud til ca. 30 x40 cm og skær den i 12 kvadrater på ca. 10x10 cm. Fordel remoncen midt på kvadraterne, fold dejhjørnerne ind mod midten og klem dem godt sammen over fyldet. Læg bollerne med sammenføjningen nedad på en bageplade med bagepapir. Pensl bollerne med sammenpisket æg og lad dem hæve lunt i 30-45 minutter. Bag bollerne i ca. 15 minutter ved 200° C.
Chokoladeskum: Pisk den kolde chokoladefløde til skum. Flæk bollerne og fyld dem med chokoladeskum.
Pynt med flormelis eller smeltet chokolade og servér.
Se alle vores fastelavnsboller her
5 lækre opskrifter på fastelavnsboller
Klassiske fastelavnsboller
Klassisk opskrift på fastelavnsboller med chokolade!
Lars Juul
1 / 6
Fastelavnsboller fra La Glace
Fastelavnsboller fra La Glace
Lars Juul
2 / 6
Semlor - svenske fastelavnsboller
Prøv den svenske udgave af fastelavnsboller - semlor!
Lars Juul
3 / 6
Fastelavnsboller med chokoladeskum
De her fastelavnsboller er med remonce og chokoladeskum!
Lars Juul
4 / 6
Fastelavnsbolle med marmelade
Eller de her fastelavnsboller med marmeladefyld og nøddedrys!