
Desserter og kager
Flødeis med kandiserede valnødder
Prøv denne lækre flødeis med kandiserede valnødder, og servér den som dessert med friske bær.
Tirsdag, 5. maj 2020 - 9:47 - af Mikkel Karstad / FOTO Anders Schønnemann
Det er slet ikke så svært at lave sin egen flødeis, og det kræver blot få ingredienser.
Pift den op med kandiserede valnødder - og så kan du let imponere dine gæster.
SE OGSÅ: Hjemmelavet is med avocado og pistacie
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Klik her for at ændre dit samtykke
Opskrift på flødeis med kandiserede valnødder
Antal: 4 personer
Det skal du bruge for at lave flødeis med kandiserede valnødder
Kandiserede valnødder:
- 30 g sukker
- 10 g smør
- 50 g valnødder
Flødeis:
- 2 dl sødmælk
- 2 dl fløde
- 4 æggeblommer
- 100 g sukker
- 3-4 saltkorn
Sådan laver du flødeis med kandiserede valnødder
Kandiserede valnødder:
- Varm forsigtigt sukkeret på en pande, til det smelter og begynder at tage farve.
- Vend smørret i sukkeret, og lad det blande sig til en karamel.
- Vend valnødderne godt rundt i karamellen.
- Tag panden af varmen, fordel valnødderne på et stykke bagepapir, og lad dem køle af.
Flødeis:
- Varm mælk og fløde op.
- Pisk æggeblommer og sukker hvidt og cremet.
- Rør den varme flødeblanding i æggecremen, så det bliver en jævn og ensartet ismasse.
- Hæld cremen tilbage i gryden, og varm den op under piskning, til den tykner.
- Pas på, at ismassen ikke bliver for varm, da den så vil skille (den må ikke komme over 85°).
- Tag gryden af varmen, og lad cremen køle af i køleskabet.
- Hæld den kolde masse i en ismaskine, og kør, til den er cremet og fast.
- Tag isen op af maskinen, og rør de hakkede kandiserede valnødder i.
- Stil isen i fryseren, og lad den sætte sig lidt.
TIP! Har du ikke en is-maskine, kan du stille den flydende ismasse i fryseren og røre i den jævnligt under indfrysningen, så den ikke krystalliserer.
Læs mere om: