
Fløjlsyoghurt med appelsinsirup
Denne fløjsyoghurt af mascarpone og yoghurt kan serveres som dessert eller luksusmorgenmad, når der virkelig skal kræses. Find opskriften her!
Inspiration: Morgenmad - 10 sikre vindere
Fløjlsyoghurt med appelsinsirup
(4 personer)
Det skal du bruge til fløjlsyoghurt:
Yoghurt:
- 120 g yoghurt
- 125 g mascarpone
- 165 g sukker
- 125 g dobbeltfløde
- 420 g græsk yoghurt
Appelsinsirup:
- 6 appelsiner
- 110 g sukker
- 1 god vaniljestang
FÅ MEGET MERE INSPIRATION TIL MADEN OG HJEMMET MED MAD & BOLIG!
Sådan laver du fløjlsyoghurt med appelsinsirup:
- Kør yoghurt, mascarpone og sukker i en foodprocessor, indtil alt sukkeret er opløst. Tilsæt dobbeltfløde og græsk yoghurt, og blend igen.
- Kom nu yoghurtblandingen i et stykke gazestof på 25 x 25 cm, som du lukker forsigtigt sammen for oven med en snor. Lad det dryppe fra en si ned i en skål. Du kan købe gaze i stofforetninger, eller brug evt. et rent viskestykke i stedet for. Stil yoghurtblandingen på køl i ca. 6 timer, eller natten over.
- Appelsinsirup: Pres saften ud af 3 af appelsinerne, og hæld saften i en lille gryde sammen med sukker, korn fra vaniljestangen og den tomme vaniljestang.
- Kog det op, og skru så ned til mellem varme, og lad siruppen småkoge i 6-8 minutter.
- Hæld siruppen på en lille flaske med låg, og på køl, til den er helt kold. Skæl de 3 sidste appelsiner, og skær dem i tynde skiver.
- Servér yoghurten med de friske appelsinskiver og appelsinsirup. Servér evt. yoghurten i det fine gazestof.
Prøv også: Appelsintærte med marengslåg
Tip! Supplér appelsinskiverne med blodappelsiner og grape for et ekstra fint resultat.
Find flere opskrifter med frisk yoghurt i galleriet nedenfor:
Panna cotta er en klassisk italiensk dessert lavet på fløde. Vi har matchet fløden med frisk yoghurt, som giver en frisk, men cremet konsistens til desserten, og givet den et låg af passionsfrugtsirup. Find opskriften her! Denne mandelkage med mandariner og yoghurtcreme er en lækker og frisk kage, som har en god og saftig konsistens, blandt andet fordi den er bagt uden mel. Find opskriften her! Noget sprødt, noget cremet og noget sødt på toppen. Denne opskrift på små kirsebærtærter med yoghurt og mascarpone er en lille og lækker dessert med inspiration hentet fra Italien. Takket være tærternes delikate størrelse gør de sig især godt som let dessert efter en ellers tung middag. Find opskriften her! Denne sandwichkage har yoghurt som hovedingrediens, hvilket giver et let syrligt modspil til den sprøde kagebund. Servér kagen som dessert eller til en god kop eftermiddagste. Find opskriften her! Denne yoghurtsorbet med citron er en frisk og enkel dessert, som især rammer plet efter en krydret middag. Find opskriften her! Denne fløjsyoghurt kan serveres til dessert eller som luksusmorgenmad. Find opskriften her!6 desserter med yoghurt
Panna cotta med passionsfrugt
Mandelkage med mandariner og yoghurtcreme
Kirsebærtærter med yoghurt og mascarpone
Sandwichkager med yoghurtcreme
Yoghurtsorbet med citron
Fløjlsyoghurt med appelsinsirup
Relaterede artikler