
Desserter og kager
Fransk dessert: Pære Belle Hélène
Sukkerkogte pærer, hjemmelavet chokoladesauce og blød vaniljeis – den klassiske Pære Belle Hélène holder stadig i år 2020.
Søndag, 18. oktober 2020 - 17:00 - af Carsten Kyster / Foto: Columbus Leth
Denne franske dessertklassiker vil med garanti imponere til gæstemiddagen, og det bedste af det hele er, at den slet ikke er svær at lave! Pærerne kan ovenikøbet laves i god tid i forvejen og opbevares i sukkerlagen, til de skal serveres. Nemmere bliver det ikke!
Læs også: Frisk cheesecake med solbær
Pære belle Hélène: Den lækre franske desssert
(ca. 4 portioner)
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Klik her for at ændre dit samtykke
Det skal du bruge til Pære belle Hélène:
- 1 vaniljestang
- 500 g sukker
- 1 citron, usprøjtet
- 1 l vand
- 8-10 pærer
Inspiration: Blødende chokoladekage
Chokoladesauce:
- 1 dl piskefløde
- 60 g mørk chokolade
Til servering:
- ½ l vaniljeis
- 50 g mandler
FÅ IDÉER TIL NYE, SPÆNDENDE DESSERTOPSKRIFTER I MAD & BOLIG!
Sådan laver du Pære belle Hélène:
- Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og bland dem med sukkeret.
- Skær tynde flager af citronen, og pres saften af den. Kom vaniljekorn, sukker, tynde flager af citronskal, citronsaft og vand i en stor gryde, og bring gryden i kog.
- Skræl pærerne, læg dem i gryden, og lad dem småkoge ved svag varme i ca. 40 minutter, til de er tilpas møre. Afkøl pærerne i sukkerlagen.
- Chokoladesauce: Bring forsigtigt fløden i kog i en lille gryde, og tag den af varmen. Bræk chokoladen i mindre stykker, og smelt dem i den varme fløde. Rør rundt i blandingen, til chokoladen er helt smeltet.
- Servering: Anret de kogte pærer på en skive vaniljeis sammen med chokoladesauce og hakkede mandler.
Læs mere om: