
Desserter og kager
Frisk semifreddo med citron
Denne semifreddo med citron er rigtig nem at lave, og alligevel er den fuld af smag og sanselighed. Server den for dine gæster, og de vil elske den!
Fredag, 14. januar 2022 - 10:21 - af Nadia Mathiasen / Foto: Columbus Leth
Semifreddo er en klassisk italiensk isdessert, der bedst beskrives som en blanding af is og kold mousse. Det er rigtig nemt at lave semifreddo, da man typisk kun skal bruge æg, sukker og fløde.
I denne version er der tilsat citron, som giver isen en frisk smag.
Det italienske ord semifreddo betyder halvfrossen, og det henviser til, at isen skal være helt kold, når den serveres, men samtidig skal den også være så blød i konsistensen, at den nærmest smelter på tungen.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Klik her for at ændre dit samtykke
Opskrift på semifreddo med citron
Antal: 4-6 personer
Det skal du bruge for at lave semifreddo med citron
- 1 usprøjtet citron (ca. ½ dl citronsaft)
- 6 æggeblommer
- 125 g sukker
- ½ l piskefløde
Kandiseret citron:
- 1 økologisk citron
- 1 dl vand
- 1 dl sukker
LÆS OGSÅ: Marengs med hasselnødder og semifreddo med blåbær
Sådan laver du semifreddo med citron
- Riv citronskallen, og pres citronen.
- Kom citronsaft, revet citronskal, æggeblommer og sukker i en skål over vandbad, og varm under piskning, til massen får en tyk og cremet konsistens.
- Tag skålen af vandbadet, og fortsæt med at piske, til blandingen er afkølet.
- Pisk fløden til flødeskum, og vend den forsigtigt i æggemassen.
- Kom den i en aflang form beklædt med husholdningsfilm, og frys i mindst 3 timer.
Kandiseret citron:
- Skær citronen i skiver, og giv dem tre opkog. Skift vandet hver gang.
- Bring vand og sukker i kog i en gryde, og tilsæt citronskiverne.
- Lad dem simre i ca. 10-15 minutter, og afkøl på bagepapir.
- Tag semifreddoen ud af fryseren ca. 15 minutter inden servering.
- Skær den i skiver, og pynt med kandiseret citron.