
Grillet ananas/mango med vaniljeis og vafler
En dessert med ananas/mango fra grillen er lækkert med vaniljeis og hjemmelavede vafler.
Lav en gæstemenu på grillen, hvor desserten også er med lidt røg.
En dessert med ananas/mango fra grillen er lækkert med vaniljeis og hjemmelavede vafler.
Stenfrugter som blommer, ferskner og abrikoser er også gode grillet i denne dessert.
Se også: Vafler fra Michelin-restaurant
Det skal du brige for at lave grillet ananas/mango med vaniljeis og vafler
- 100 g palmesukker
- 3 lime
- 1 lille ananas
- 2 mangoer
- Vaniljeis
Vafler:
- 250 g hvedemel
- 3 spsk sukker
- 2 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 2 æg
- 3½ dl mælk
- 120 g smeltet smør
Sådan laver du grillet ananas/mango med vaniljeis og vafler
- Knus palmesukkeret.
- Riv skallen af en lime, og pres saften derfra.
- Bland saft og skal med palmesukkeret.
- Skær skallen af ananassen, og skær den i tykke skiver.
- Skær skallen af mangoerne, og skær dem i 4 store stykker.
- Mariner ananas og mango i palmesukker og lime i ½ time.
Vafler:
- Bland mel, sukker, bagepulver og salt sammen i en skål.
- Pisk æggene sammen med mælken, og rør det i melet lidt ad gangen til en lind dej, og rør derefter smørret i.
- Bag vaflerne i et varmt vaffeljern, og grill imens frugterne og de halve lime.
- Server den grillede frugt med varme vafler og vaniljeis.
- Pres den grillede lime ud over frugten.
Få inspiration her til hele grill-menuen
Grillmad - lav en skøn menu med røg


Boblende velkomstdrink
Skænk velkomstdrinken ved grillen, og dyrk det sociale centreret om den knitrende, rygende og duftende grill.


Friske råvarer
Med friske råvarer og en god grill kan du give alle dine råvarer lidt røg og skabe Middelhavsstemning.


Bordopdækning
Et smukt opdækket bord er med til at skabe den perfekte ramme om en hyggelig menu.


Sunde asparges
Asparges er en forårs-favorit og smager skønt. Brug dem i en pizza snack.


Aspargespizza som snack
Server en lille aspargespizza med parmesan sammen med en drink, mens I venter på, at grillen bliver varm nok til forretten. Drop pizzadejen og brug tortillabrød. Keramikfadet er fra Würtz.


Røget tigerrejer
I stedet for at bruge to bakker kan du også lægge rejerne på en lille rist og lægge risten oven på foliebakken, når røgsmuldet begynder at ryge. Ryg rejerne i ca. 3-4 min. under låg.


Forret med rejer
Du kan også ryge almindelige rejer. Ryg dem hele med skal, men dog kun i 2 minutter. Kammusling laves ligesom tigerrejer og ryges på samme måde.


Saftige rib eyes
Rib eye er fra den øverste del af oksefileten. Bøfferne har en god fedtmarmorering, som gør det godt mørt og smagfuldt.


Vafler med is
Hjemmelavede vafler smager fantastisk og vaniljeis er en klassiker.


Grillmad er skønt
At grille er forbundet med hygge og gode madoplevelser. Røgen fra grillen giver maden et tropisk strejf.


Røget tomatdressing
Den røgede tomatdressing til bøffen er også god til at pifte en gazpacho eller en kødsovs op med eller på pizza, så lav endelig rigeligt.


Grillede padron-pebre
Grillede spanske padron-pebre eller små tyrkiske stegepebre drysset med lidt salt giver lidt grønt bid til bøffen.


Ananas/mango dessert
Mariner frugten i palmesukker, som har en rund, blød og let karamelliseret smag. Køb den hos specialkøbmanden, eller brug rørsukker i stedet.