
Håkonskager med marcipan
Her får du opskriften på hjemmelavet håkonskager med marcipan og en sprød sukkerkant.
Kick julebageriet i gang med denne opskrift på håkonskager med marcipan. Lav dejen dagen i forvejen, og læg den på køl natten over, så kan du nemt have lune småkager klar, til dine gæster kommer.
Prøv også en af disse 8 lækre juledrikke!
Opskrifter på Håkonskager med marcipan
Det skal du bruge til ca. 30 stk.:
200 g blødt smør
90 g flormelis
75 g god marcipan
2 æg
270 g hvedemel
1 tsk vaniljesukker
2 æg til pensling
10 g mørkt rørsukker
Prøv også vores opskrift på snebolde med limoncello. Få opskriften lige her!
Sådan gør du laver du håkonskager:
Pisk smør og flormelis luftigt, riv marcipanen, og vend den i. Tilsæt æggene et ad gangen. Tilsæt mel og vaniljesukker, og saml dejen hurtigt. Del dejen i fire stykker, og rul dem til pølser på 3-4 cm i diameter. Pak dejrullerne ind i husholdningsfilm, og læg dem i køleskabet til næste dag.
Tænd ovnen på 175°. Pisk æggene sammen i en skål. Hæld rørsukkeret ud på en stor tallerken. Vend rullerne i sammenpisket æg, og dernæst i sukker. Skær rullerne ud i ca. 5 mm tykke skiver, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Læg ikke kagerne for tæt. Bag kagerne i ca. 12 min., og afkøl på bagerist.
Juleknas og hjemmebag hører julen til. Få Mette Blomsterbergs opskrifter på julelækkerier lige her!