
Desserter og kager
Hjemmelavet is med citrongræs
Få opskriften på en skøn og sommerfrisk hjemmelavet is med citrongræs fra kogebogen "Mad til det virkelige liv - Asiatisk sommer" her!
Torsdag, 25. juni 2015 - 13:11 - af Inge Skovdal / Foto: Inge Skovdal
Madskribent og -fotograf Inge Skovdal elsker nem hverdagsmad, og derfor har hun lavet kogebogsserien "Mad til det virkelige liv". Efter en ferie i Vietnam blev Inge inspireret til at omsætte de vietnamesiske livretter til nemme hverdagsretter, der passer til det danske køkken, og det blev til kogebogen "Mad til det virkelige liv - Asiatisk sommer". Vi har fået lov til at snuppe vores yndlingsopskrift på noget så lækkert og eksotisk som hjemmelavet is med citrongræs.
Prøv også: Hjemmelavet is a la Mette Blomsterberg
Hjemmelavet is med citrongræs
Citrongræs-sirup:
- 1 stængel citrongræs
- 1 dl sukker
- 3 dl vand
- 2 skiver ingefær
- 1 håndfuld mynte
Læs mere om "Mad til det virkelige liv" her!
Is:
- 4 pasteuriserede æg
- 2 dl citrongræssirup
- 6 dl kokosmælk
Find "Mad til det virkelige liv" på Instagram lige her!
Sådan laver du hjemmelavet is med citrongræs:
- Snit citrongræs fint, knus dem evt. lidt i en morter.
- Citrongræssirup: Kog sukker, vand og citrongræs op med ingefær. Lad det koge lidt ind og afkøl det, gerne til næste dag. Si siruppen.
- Hjemmelavet is med cittrongræs: Pisk æggeblommer og sirup. Pisk kokosmælken sammen, rør den sammen med æggeblandingen, kør isen på en ismaskine, eller rør i isen hver halve time i 3-4 timer.
Læs mere om: