Desserter og kager

Hjemmelavet nutella-is

Den her nutella-is kan laves helt uden ismaskine og bliver helt sikkert din nye dessertfavorit!

Nutella er ikke bare dejligt på en nybagt croissant eller bolle, det populære smørelse med chokolade og hasselnød er også en forførende god ingrediens i mange andre godter. Fx den her helt vidunderlige nutella-is, der indeholder den gode nutella-smag og den søde flødeis-smag, og som du kan lave helt uden ismaskine. Den vil utvivlsomt blive en favorit-is, og kan laves året rundt og til mange forskellige lejligheder.  
 

Opskrift på nutella-is

8-10 personer

Det skal du bruge til nutella-is:  

​Prøv også: Hjemmelavet jordbær-sorbet!

Sådan laver du nutella-is: 

  1. Rist hasselnødderne på en tør pande, indtil skallerne begynder at blive brune og revner. Hæld nødderne i et rent viskestykke, og gnid skallerne af. Hak halvdelen groft.
  2. Pisk fløden til skum. Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljesukker hvidt og skummende. Tilsæt 4 spsk nutella, og pisk til massen bliver jævn. Vend flødeskummet i. 
  3. Beklæd en 2-liters terrine- eller sandkageform med husholdningsfilm. Hæld halvdelen af massen i. 
  4. Varm resten af nutellaen i mikroovnen, til den er lunken og lidt mindre tyktflydende. Læg halvdelen af nutellaen i som striber, og drys de hakkede nødder over. Hæld resten af isen i, og hæld det sidste nutella på i dekorative striber, drys de hele hasselnødder ud over.
  5. Sæt formen i fryseren i mindst 5-6 timer. Skær isen i skiver eller stykker, og server eventuelt med friske bær.
Læs mere om: