
Hjemmelavet vaniljeis - også uden maskine!
Vi har den perfekte opskrift på vaniljeis til dig her, som også kan laves uden ismaskine.
Vaniljeis smager fantastisk alene, men endnu mere fantastisk med bær, kage eller chokoladesovs.
Kan du lave din egen vaniljeis er der ikke grænser for, hvad du kan servere til dessert. Bruger du nogle gode råvarer smager isen også fantastisk med dens sødme og undertoner af vanilje.
Det kræver nærmest ingen ingredienser for at lave din egen vaniljeis. Du skal blot bruge en vaniljestang, sødmælk, fløde, sukker og æg.
Hvad passer bedst sammen med vaniljeis? En brownie selvfølgelig. Få opskriften her!
Har du ikke en ismaskine, så sæt bøtten i fryseren, og rør jævnligt i massen, så du undgår, at den krystalliserer.
Du kan evt. piske en stiv marengs af æggehvider og sukker og blande i – så får du en parfait, som skal være blød og ikke kræver maskine. Se opskrift s. 111.
Opskrift på hjemmelavet vaniljeis
Antal: 4 personer
Det skal du bruge til hjemmelavet vaniljeis
- 1 vaniljestang
- 2 dl sødmælk
- 2 dl fløde
- 100 g sukker
- 4 æggeblommer, pasteuriserede
Sådan laver du hjemmelavet vaniljeis
- Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom stang og korn op i en gryde sammen med mælk og fløde, og varm det op til kogepunktet.
- Pisk sukker og æggeblommer, til massen bliver cremet, tyk og hvid.
- Hæld den varme fløde ned i æggesnapsen i en tynd stråle og under grundig piskning, så det bliver en jævn og ensartet iscreme.
- Kom cremen tilbage i gryden, og varm den op under piskning, indtil den begynder at tykne lidt – den må ikke komme over 85°, da den så vil koagulere (skille og klumpe).
- Tag gryden af varmen, og lad cremen køle lidt af. Rør lidt rundt. Sæt cremen i køleskabet, og lad den blive helt kold. (Har du ikke en ismaskine, så sæt bøtten i fryseren, og rør jævnligt i massen, så du undgår, at den krystalliserer)
- Hæld den kolde ismasse i ismaskinen, og lad den køre i 15-20 minutter, indtil isen er frosset og fast i konsistensen.
- Tag isen op af ismaskinen, kom den i en bøtte med låg, og sæt den i fryseren i et par timer før servering.
Tjek også disse 12 lækre isdesserter ud...
Hjemmelavet is - se 12 lækre isdesserter


Hjemmelavede ispinde med jordbær og rabarber
Lækre hjemmelavede ispinde med jordbær og rabarber fra Mad & Boligs store is-værksted! Få opskriften her!


Hindbærsorbet med overraskelser
Denne hindbærsorbet er suppleret en overraskende smagseffekt i kraft af peber og vanilje. Fantastisk sammen med det kolde og søde!


Hasselnøddeis med karamelliserede hasselnødder
Italiensk-inspireret hasselnøddeis rullet i knasende, karamelliserede hasselnødder. Enkelt og elegant når du skal servere noget lækkert for gæsterne eller bare har lyst til at forkæle dig selv. Få opskriften her!


hjemmelavet is
Den moderne regnbue-is består af lakrids, hvid chokolade og hindbær. Få opskriften her!


Hjemmelavet is med syrener
Brug havens syrener og fremtryl lækker hjemmelavet is.


Forfriskende is
En hjemmelavet is, der hører sig til på de varme sommerdage. Prøv opskriften her med hindbær og citronis tilsat rosmarin.


Æbleis med ristede mandler
Brug æbler til at fremtrylle en lækker isdessert. Her er æbleisen toppet med ristede mandler.


Is med Daim
Daim i is giver en knasende, kulinarisk oplevelse. Denne opskrift på Daim-is med mandelmarengsbund er et sikkert hit, hver gang den bliver serveret!


Kaffe-is med svesker
Kaffe skal ikke kun serveres til isen - brug også kaffe som et lækkert supplemet i is. Denne opskrift på kaffeis er med svesker og en smule salt, der knækker sødmen i isen.
Find opskriften på kaffe-is her!


Chokoladeis med hjemmelavet bærsauce
Lav en fantastisk chokoladeis med friske bær! I denne opskrift skal du blot finde din favorit chokoladeis og supplere den med friske bær og chokolade.


Hjemmelavet marcipan-is
Marcipan-is er en klassiker, når det gælder valg af desserter. Denne Daim-is er suppleret med krymmel for at gøre oplevelsen elstra lækker.
Find opskriften på Daim-is her!


Is med hyldeblomst og knas
Kulinarisk leg kan medføre lækre smagsoplevelser. Denne is med hyldeblomst er tilsat honningristede speltkerner.