
Desserter og kager
Hjemmelavet yoghurtis med blåbær og hvid chokolade
Hjemmelavet yoghurtis er perfekt på varme sommeraftener, når man trænger til at køle sig ned. Prøv denne sommerfriske is med yoghurt, blåbær og hvid chokolade. Find opskriften her.
Mandag, 21. juni 2021 - 6:07 - af tekst og foto Julie Polar de Greeve. Redigeret til web
Hjemmelavet is smager endnu bedre end den, du kan købe i supermarkedet.
Denne udgave er lavet med græsk yoghurt, blåbær og hvid chokolade, og er en sommerfrisk dessert til varme sommeraftener.
Du kan bytte blåbærrene ud med fx jordbær eller hindbær og stadig opnå et lækkert cremet resultat.
SE OGSÅ: Frossen yoghurt-bark med bær
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Klik her for at ændre dit samtykke
Opskrift på hjemmelavet yoghurtis med blåbær og hvid chokolade
Antal: 6 personer
Det skal du bruge for at lave yoghurtis med blåbær og hvid chokolade
- 300 g blåbær
- 1 vaniljestang
- 1 dl græsk yoghurt 10 %
- 150 g honning
- 100 g hvid chokolade
Til servering:
- 50 g hvid chokolade
- 100 g blåbær
- 3 stilke citronmelisse
Sådan laver du hjemmelavet yoghurtis med blåbær og hvid chokolade
- Skyl blåbær, og blend halvdelen af dem
- Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud
- Bland vaniljekorn med yoghurt, honning, blendede blåbær og hele blåbær, og rør forsigtigt rundt, til det samler sig
- Hak chokoladen, og vend den i
- Hæld ismassen i en form med låg, og sæt den i fryseren
- Rør i isen hvert kvarter den første time, så den ikke krystalliserer
- Frys isen i tre til fire timer
Servering: Servér isen med hvide chokoladestykker, friske blåbær og citronmelisse.
SE OGSÅ: Mango-chili-sorbet med frisk salat af mango og morgenfrue
Læs mere om: