
Hvad er god chokolade?
Hvornår er chokolade allerbedst, og hvad er kvalitetschokolade egentlig? Mikkel Friis-Holm giver dig svaret.
Chokolademageren, Mikkel Friis-Holm, er om nogen en chokoladekender. Med et dagligt indtag af chokolade ved han præcist, hvad han forventer af et stykke gourmetchokolade, og vi har spurgt ham, hvad god chokolade egentlig er?
- Jeg synes, det vigtigste er smagen! Den bedste smag får man, hvis man har gode råvarer. Det næst vigtigste er konsistensen. Man kan smage, om det er lavet ordentligt på konsistensen. Det skal ikke være grynet eller smelte tungt på tungen, men være en fløjlsblød oplevelse, forklarer Mikkel Friis-Holm.
Læs også: Sådan kan du kvalitetstjekke din chokolade.
Et stykke gourmetchokolade kræver kærlighed igennem hele processen - lige fra bønne til produktion. Mikkel Friis-Holm fremhæver vigtigheden af gode råvarer, som en meget essentiel del af en god chokolade.
- En god chokolade kræver, at man fokuserer på råvarerne og ikke går på kompromis med dem. Det er en kompliceret proces, og der er mange steder, man kan 'spare', men hvis man vil have det bedste slutresultat, så er man nødt til at fokusere på råvarerne og produktionen.
Er du chokoladeelsker? Få 7 opskrifter på chokolade-desserter her.
Find de rigtige olier


Det sunde supplement
1. Torskelevertran fra Nordic Naturals, 90 stk., 160 kr. 2. Møllers Levertran, 250 ml, 95 kr. 3. Udo’s Choice Ultimate Oil Blend. 500 ml, 219 kr. 4. Kæmpenatlysolie & hørfrøolie fra Livets Olie. 250 ml, 208 kr.


Perfekt til stegning
1. Kokosolie fra Urtekram. 425 ml, 95 kr. 2. Ghee fra Pukka. 300 ml, 115 kr. 3. Kokosolie fra Pukka. 300 ml, 115 kr. 4. Ghee fra Cosmoveda. 300 g, 69,50 kr.


Lækre til salaten
1. Økologisk avocado-olie fra Clearspring. 250 ml, 83 kr. 2. Ekstra-jomfruolivenolie fra Urtekram. 1000 ml, 99 kr. 3. Økologisk rapsolie fra Clearspring. 500 ml, 40,50 kr. 4. Hampefrøolie fra Pukka. 250 ml, 99 kr.